ΔΠρΘεσ 1025/2009 Τμ. Γ΄ (Προεδρ. Διαδικασία) [Άρση προσωρινής κράτησης](παρατ. Ειρ. Τσιφοπούλου)

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2/2010, Μάιος - Αύγουστος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Κράτηση για την εκτέλεση της διοικητική απέλασης παρανόμως εισερχομένης και διαμένουσας στη Χώρα αλλοδαπής. Η σταθερή κατοικία και εργασία καθώς και το γεγονός της φοίτησης των τέκνων της αντιλέγουσας σε ελληνικά σχολεία δεν την καθιστά ύποπτη φυγής.ΔΠρΘεσ 1025/2009 Τμ. Γ΄ (Προεδρ. Διαδικασία) Δικαστής: Σεβ. Μελετλίδου, Πρωτοδίκης ΔΔ Δικηγόρος: Γ. Τσαούσης Διατάξεις : άρθρο 76 Ν 3386/2005 Επειδή, η αντιλέγουσα, υπήκοος Αλβανίας, που συνελήφθη προς απέλαση την 13.8.2009 με την αιτιολογία ότι εισήλθε λαθραία τον Αύγουστο του 2008 (κατά δήλωση της) και παρέμενε παράνομα στη χώρα, και η οποία κρατείται ως ύποπτη φυγής, με τις από 21.8.2009 εγγραφές αντιρρήσεις της ζητεί να αφεθεί ελεύθερη. Επειδή, από τα στοιχεία του φακέλου και εκείνα που προσκόμισε η αντιλέγουσα, η οποία γεννήθηκε την 16.8.1977, προκύπτει ότι αυτή διαμένει στην Θεσσαλονίκη σε σταθερή διεύθυνση από τότε που εισήλθε στη χώρα (οδός ..., Πύλαια), όπου φιλοξενείται η ίδια και τα δύο ανήλικα τέκνα της σε οικία παρακείμενη της κατοικίας του ... και φροντίζει την 78χρονη μητέρα του, ενώ τα τέκνα της φοιτούν σε ελληνικά σχολεία (σχετ. προσκομίζονται αποδείξεις ΔΕΗ, καθώς και υπεύθυνη δήλωση του παραπάνω, πιστοποιητικά γεννήσεως και φοίτησης τέκνων), ενώ κατέθεσε ως μάρτυρας ο ανωτέρω ότι η αντιλέγουσα φιλοξενείται από τον ίδιο στην παραπάνω διεύθυνση...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.