ΓνωμΝΣΚ 396/2009 Τμ. Γ΄ [Πολιτογράφηση αλλοδαπού - Όρκος](παρατ. Ειρ. Τσιφοπούλου)

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2/2010, Μάιος - Αύγουστος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Ανάκληση παράνομης διοικητικής πράξης με την οποία η Διοίκηση αρνήθηκε την υποκατάσταση του όρκου με παροχή διαβεβαίωσης κατ’ επίκληση της τιμής και συνείδησης για την απόκτηση της Ελληνικής ιθαγένειας. Σε περίπτωση αναλογικής εφαρμογής των περί παραγραφής διατάξεων στην αποσβεστική προθεσμία θα εφαρμοσθούν εκείνες που συμβιβάζονται προς το σκοπό, τη φύση και την έννοια της αποσβεστικής προθεσμίας.ΓνωμΝΣΚ 396/2009 Τμ. Γ΄ Πρόεδρος: Ν. Μαυρίκας, Αντιπρόεδρος ΝΣΚ Εισηγήτρια: Β. Πανταζή, Νομικός Σύμβουλος του Κράτους Περίληψη Ερωτήματος: Ανάκληση της απόφασης περί πολιτογράφησης αλλοδαπού μετά την παρέλευση της κατ’ αρ. 9 παρ. 1 Ν 3284/2004 ετήσιας προθεσμίας. Επί του ως άνω ερωτήματος το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Γ’ Τμήμα) γνωμοδότησε, ομοφώνως, ως ακολούθως: Ι. Στο με αρ. πρωτ. .../1.10.2009 έγγραφο της Γενικής Δ/νσης Διοικητικής Υποστήριξης, Δ/σης Ιθαγένειας - Τμήματος Πολιτογραφήσεων Ομογενών Αλλοδαπών του Υπουργείου Εσωτερικών, διαλαμβάνονται τα εξής: «Με βάση τη διάταξη του άρθρου 9 παρ. 1 του Ν 3284/2004 ορίζεται ότι η ορκωμοσία του αλλοδαπού για την απόκτηση της Ελληνικής ιθαγενείας με πολιτογράφηση, πρέπει να γίνει μέσα σε ένα έτος από τη δημοσίευση της σχετικής απόφαση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ενώ η ανωτέρω απόφαση ανακλείται, αν ο όρκος δεν δοθεί μέσα στην ετήσια προθεσμία. Με βάση την υπ’ αρ. πρωτ. 101053/77428/13.12.2007 υπουργική απόφαση που...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.