ΚΥΑ 4000/3/10-ξζ’/2010 (ΦΕΚ Β’ 665/17.5.2010), «Παραμονή και εργασία ομογενών από Αλβανία»

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2/2010, Μάιος - Αύγουστος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Άρθρο 1 Δικαιούμενα πρόσωπα και αρμόδιες Υπηρεσίες χορήγησης ΕΔΤΟ και ΑΔΕΤ 1. Στους ομογενείς με αλβανική ιθαγένεια και στα τέκνα τους, που διαμένουν στην Ελλάδα, χορηγείται μετά από αίτηση τους Άδεια Διαμονής Ενιαίου Τύπου (ΑΔΕΤ), σύμφωνα με τον Κανονισμό ΕΚ 1030/2002, ισχύος έως δέκα ετών, και Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς (ΕΔΤΟ), ισόχρονης διάρκειας, ο τύπος του οποίου καθορίζεται στο Α’ Τμήμα του παραρτήματος. Δεν θεωρούνται ότι διαμένουν στην Ελλάδα, πρόσωπα τα οποία ασκούν καθήκοντα δημοσίου λειτουργού ή υπαλλήλου άλλης χώρας και για όσο χρόνο διαρκεί η ιδιότητα τους αυτή. 2. Τη χορήγηση των εγγράφων της προηγούμενης παραγράφου, δικαιούνται και: α. Οι αλλοδαποί σύζυγοι των ομογενών, ανεξαρτήτως ιθαγένειας, καθώς και τα αλλοδαπά ανήλικα τέκνα τους από προηγούμενο γάμο, των οποίων έχουν τη γονική μέριμνα. β. Οι εν χηρεία αλλοδαποί σύζυγοι των ομογενών. 3. Ως υπηρεσίες υποδοχής των δικαιολογητικών και έκδοσης των ανωτέρω εγγράφων ορίζονται τα οικεία Τμήματα Αλλοδαπών για τους διαμένοντες στην περιοχή δικαιοδοσίας των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων Αττικής και Θεσσαλονίκης και η υπηρεσία που χειρίζεται θέματα αλλοδαπών στην έδρα των Αστυνομικών Διευθύνσεων ή Υποδιευθύνσεων για τους διαμένοντες στην περιοχή δικαιοδοσίας των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων Περιφέρειας. Άρθρο 2 Προϋποθέσεις χορήγησης - Απαιτούμενα δικαιολογητικά 1. Για την χορήγηση των εγγράφων του άρθρου...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.