Β. Εγκύκλιοι

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2/2010, Μάιος - Αύγουστος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

1. Με την με αριθ. πρωτ.: 24592/7.5.2010 εγκύκλιο του ΥΕσΑΗΔ υπ’ αριθ. 6 με θέμα: «Άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι από τους ομογενείς και τους νομίμως διαμένοντες υπηκόους τρίτων χωρών για την ανάδειξη των αιρετών οργάνων της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης» διευκρινίζονται θέματα που αφορούν στις διατάξεις του Κεφαλαίου Β΄ του Ν 3838/2010 στο οποίο θεσμοθετείται το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι υπέρ ομογενών και νομίμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών. 2. Η με αριθ. πρωτ.: 12177/27.5.2010 εγκύκλιος του ΥΕσΑΗΔ υπ’ αριθ. 7 με θέμα: «Εφαρμογή των διατάξεων του Ν 3838/2010» αναφέρεται στη μείωση του ποσού του παραβόλου που απαιτείται για την υπαγωγή στο καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος και στην ανακατανομή των εσόδων που προέρχονται από τα παράβολα καθώς και στην ανάγκη άμεσης εξέτασης των εκκρεμών αιτημάτων που αφορούν στη χορήγηση τίτλων διαμονής όταν αυτοί παρέχουν στους ενδιαφερόμενους δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.