Άδεια σύναψης γάμου αλλοδαπού αιτούντος άσυλο στη Χώρα - Αίτηση και προτάσεις στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με τη διαδικασία της εκουσίας δικαιοδοσίας(Σύντ. - Επιμ. Β. Κερασιώτης)

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2/2010, Μάιος - Αύγουστος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Σύνταξη - Επιμέλεια: Βασίλειος Κερασιώτης, Δικηγόρος Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Διαδικασία Εκουσίας Δικαιοδοσίας) ΑΙΤΗΣΗ ......... του ........., κάτοικος Αθηνών, οδός ........., κάτοχος του υπ’ αριθμ. ......... Δελτίου Αιτήσαντος Ασύλου Αλλοδαπού. ΙΣΤΟΡΙΚΟ Ι. Είμαι 32 ετών (γεννήθηκα την .........) με καταγωγή από την κουρδική επαρχία Σανλιούφα Μέρκεζ της Τουρκίας. Είμαι κουρδικής καταγωγής Τούρκος πολίτης και έχω καταφύγει στην Ελλάδα, ζητώντας πολιτικό άσυλο από τις αρχές του 2009. Το αίτημά μου εκκρεμεί στις ελληνικές αρχές. Αρχικά διέμεινα στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στο Λαύριο Αττικής μέχρι που βρήκα δουλειά και μετακόμισα στην Αθήνα. Έχω διαρρήξει τις σχέσεις μου με τη χώρα ιθαγένειάς μου, η οποία δε μου έχει εκδώσει ποτέ μέχρι σήμερα ταξιδιωτικό έγγραφο (διαβατήριο). Εδώ και μερικούς μήνες συνδέομαι συναισθηματικά με την ελληνικής ιθαγένειας ......... του ........., κάτοικο ......... και έχουμε δώσει αμοιβαία υπόσχεση γάμου. Πλην όμως ο Δήμος Αθηναίων αρνείται να παράσχει την άδεια του για την σύναψη του γάμου μας, απαντώντας σε σχετική αίτησή μου με το αρ. πρ. ......... έγγραφό του, με το οποίο με πληροφορεί ότι ως Κούρδος αιτών άσυλο θα πρέπει, προς απόδειξη της ταυτότητάς μου, να υποβάλλω και ταξιδιωτικό έγγραφο (διαβατήριο), αντί για το αλλοδαπό δημόσιο έγγραφο (τουρκική ταυτότητα), το οποίο είχα υποβάλει. Συγκεκριμένα ο...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.