Αγ. Παπαπαναγιώτου - Λέζα, Ερμηνευτική προσέγγιση των ζητημάτων που τίθενται από την εφαρμογή του άρθρου 30 του Ν 3907/2011 (κράτηση υπηκόων τρίτων χωρών που υπόκεινται σε διαδικασία επιστροφής)

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 3/2011, Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Περίληψη: Με την παρούσα Μελέτη επιχειρείται η ερμηνευτική προσέγγιση των ζητημάτων που έχουν ανακύψει από την εφαρμογή του άρθρου 30 του Ν 3907/2011 (ΦΕΚ Α΄ 7). Στο πλαίσιο αυτό ερευνώνται ζητήματα, όπως οι αντιρρήσεις κατά της απόφασης κράτησης, η επανεξέταση της κράτησης σε εύλογο χρόνο, το αρμόδιο όργανο και ο έλεγχος της διαδικασίας αυτής (εποπτεία). Ομοίως εξετάζεται το εύρος του δικαστικού ελέγχου της νομιμότητας της πράξης παράτασης της κράτησης που εκδίδεται από την αστυνομική αρχή.Περίληψη : Με την παρούσα Μελέτη επιχειρείται η ερμηνευτική προσέγγιση των ζητημάτων που έχουν ανακύψει από την εφαρμογή του άρθρου 30 του Ν 3907/2011 (ΦΕΚ Α΄ 7). Στο πλαίσιο αυτό ερευνώνται ζητήματα, όπως οι αντιρρήσεις κατά της απόφασης κράτησης, η επανεξέταση της κράτησης σε εύλογο χρόνο, το αρμόδιο όργανο και ο έλεγχος της διαδικασίας αυτής (εποπτεία). Ομοίως εξετάζεται το εύρος του δικαστικού ελέγχου της νομιμότητας της πράξης παράτασης της κράτησης που εκδίδεται από την αστυνομική αρχή. 1. Εισαγωγική παρουσίαση Με τον Ν 3907/2011 (ΦΕΚ Α΄ 7) (άρθρα 16 έως 33 αυτού) ενσωματώθηκε στην ελληνική έννομη τάξη η Οδηγία 2008/115/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 16ης Δεκεμβρίου 2008 «σχετικά με τους κοινούς κανόνες και διαδικασίες στα κράτη-μέλη για την επιστροφή των παρανόμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.