Δ. Καραουλάνης, Πεδίο εφαρμογής και ερμηνευτική προσέγγιση του άρθρου 30 του Ν 3907/2011

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 3/2011, Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Περίληψη: Οι διατάξεις του άρθρου 30 του Ν 3907/2011 ρυθμίζουν τα ζητήματα που αναφύονται από την κράτηση υπηκόων τρίτων χωρών οι οποίοι υπόκεινται σε διαδικασία επιστροφής και όχι απέλασης. Ο μέγιστος χρόνος κράτησης του προς επιστροφή υπηκόου τρίτης χώρας, καθορίζεται όχι θετικά με τη θέσπιση ορισμένου χρονικού διαστήματος αλλά αρνητικά. Φύση του ασκούμενου δικαστικού ελέγχου.Περίληψη : Οι διατάξεις του άρθρου 30 του Ν 3907/2011 ρυθμίζουν τα ζητήματα που αναφύονται από την κράτηση υπηκόων τρίτων χωρών οι οποίοι υπόκεινται σε διαδικασία επιστροφής και όχι απέλασης. Ο μέγιστος χρόνος κράτησης του προς επιστροφή υπηκόου τρίτης χώρας, καθορίζεται όχι θετικά με τη θέσπιση ορισμένου χρονικού διαστήματος αλλά αρνητικά. Φύση του ασκούμενου δικαστικού ελέγχου. 1. Πεδίο εφαρμογής Από το συνδυασμό των διατάξεων των άρθρων 21 παρ. 1 και 30 του Ν 3907/2011, λαμβανομένων υπόψη και όσων αναφέρονται στην αιτιολογική έκθεση του νόμου αυτού, σύμφωνα με τα οποία: «Η Οδηγία παρέχει τη δυνατότητα στα κράτη-μέλη να μην εφαρμόσουν τις ευνοϊκότερες αυτές ρυθμίσεις για τους λαθρομετανάστες που καταλαμβάνονται να εισέρχονται παράνομα στη Χώρα και τους τελούντες υπό καθεστώς δικαστικής απέλασης. Ως εκ τούτου, στο πεδίο εφαρμογής της καταλείπονται μόνον οι παράνομα ευρισκόμενοι στα κράτη-μέλη υπήκοοι τρίτων χωρών που είχαν δικαίωμα ή τίτλο νόμιμης διαμονής», συνάγεται ότι,...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.