Δ. Σπηλιώτης, Ερμηνεία του άρθρου 30 του Ν 3907/2011

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 3/2011, Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Περίληψη: Στο πλαίσιο της ερμηνείας του άρθρου 30 του Ν 3907/2011 εξετάζονται τα θέματα που αφορούν στην κράτηση υπηκόου τρίτης χώρας, στην απόφαση κράτησης, στην παράταση του χρόνου κράτησης, την δικαστική και αστυνομική επανεξέταση και τον αυτεπάγγελτο δικαστικό έλεγχο.Περίληψη : Στο πλαίσιο της ερμηνείας του άρθρου 30 του Ν 3907/2011 εξετάζονται τα θέματα που αφορούν στην κράτηση υπηκόου τρίτης χώρας, στην απόφαση κράτησης, στην παράταση του χρόνου κράτησης, την δικαστική και αστυνομική επανεξέταση και τον αυτεπάγγελτο δικαστικό έλεγχο. Από το άρθρο 30 του Ν 3907/2011, ερμηνευόμενο υπό το φως του άρθρου 15 της Οδηγίας 2008/115/ΕΚ και σύμφωνα με την αρχή της πρακτικής αποτελεσματικότητας, συνάγονται τα εξής: 1. Κράτηση (παρ. 1 και 5) Σε περίπτωση έκδοσης σε βάρος υπηκόου τρίτης χώρας απόφασης επιστροφής (βλ. άρθρο 21 παρ. 1 του ίδιου νόμου), εκδίδεται και απόφαση κράτησης, μόνο εάν στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορούν να εφαρμοστούν αποτελεσματικά άλλα μέτρα, επαρκή και λιγότερο επαχθή (όπως η τακτική εμφάνιση ενώπιον των αρχών, η κατάθεση κατάλληλης οικονομικής εγγύησης, η κατάθεση εγγράφων, η υποχρέωση παραμονής σε ορισμένο μέρος - βλ. άρθρο 22 παρ. 3 του ίδιου νόμου). Ανεξαρτήτως όμως τούτου, το μέτρο της κράτησης είναι οπωσδήποτε εφαρμοστέο, εφόσον πληρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις: (α) υπάρχει κίνδυνος διαφυγής ή...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.