Β. Κερασιώτης, Η πλημμελής εφαρμογή της Οδηγίας περί Επιστροφών 2008/115/ΕΚ και του N 3907/2011

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 3/2011, Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Περίληψη: Η μελέτη ασχολείται με την μεταφορά της κοινοτικής «Οδηγίας περί Επιστροφών» στην ελληνική έννομη τάξη. Εξετάζονται οι πτυχές του νέου θεσμικού πλαισίου που αφορά στην απομάκρυνση παρανόμως διαμενόντων αλλοδαπών, καθώς και τα ηπιότερα μέσα που έχει στη διάθεσή της η διοίκηση για την επίτευξη του ίδιου σκοπού. Επισημαίνονται τα εμπόδια που εμφανίζονται στην πράξη ως προς τη χρήση των νέων θεσμικών δυνατοτήτων καθώς και η αδυναμία εφαρμογής πραγματιστικών προσεγγίσεων που θα οδηγούσαν σε νομιμοποίηση ορισμένων κατηγοριών αλλοδαπών για λόγους φιλευσπλαχνίας. Τέλος, παρά τη βούληση του κοινοτικού και εθνικού νομοθέτη να αποτελέσει η δικαστική εξουσία το θεσμικό αντίβαρο των ανωτέρω πράξεων και παραλείψεων της διοίκησης, συναντάται το φαινόμενο της άρνησης της δικαστικής επανεκτίμησης στα χρονικά πλαίσια που θέτει ο νόμος.Περίληψη : Η μελέτη ασχολείται με την μεταφορά της κοινοτικής «Οδηγίας περί Επιστροφών» στην ελληνική έννομη τάξη. Εξετάζονται οι πτυχές του νέου θεσμικού πλαισίου που αφορά στην απομάκρυνση παρανόμως διαμενόντων αλλοδαπών, καθώς και τα ηπιότερα μέσα που έχει στη διάθεσή της η διοίκηση για την επίτευξη του ίδιου σκοπού. Επισημαίνονται τα εμπόδια που εμφανίζονται στην πράξη ως προς τη χρήση των νέων θεσμικών δυνατοτήτων καθώς και η αδυναμία εφαρμογής πραγματιστικών προσεγγίσεων που θα οδηγούσαν σε νομιμοποίηση ορισμένων κατηγοριών αλλοδαπών για λόγους...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.