ΔΠρΑθ 9945/2011 [Άκυρη η διοικητική πράξη λόγω μη δημοσίευσης της απόφασης παροχής εξουσιοδότησης υπογραφής του ΓΓΠ]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 3/2011, Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Απόρριψη χορήγησης άδειας διαμονής. Η υπογεγραμμένη κατ’ εντολή του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής από τη Διευθύντρια της Δ/νσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Ανατολικής Αττικής απόφαση είναι άκυρη καθόσον η απόφαση παροχής εξουσιοδότησης ως κανονιστική πράξη δεν δημοσιεύθηκε και ως εκ τούτου δεν έχει λάβει νόμιμη υπόσταση. Αυτεπάγγελτη εξέταση από το Δικαστήριο.Διατάξεις : άρθρα 1 [παρ. 2] Ν 2503/1997, 9 ΚΔΔιαδ (Ν 2690/1999), 1-3 Ν 301/1978 [...] 2. Επειδή, στην παρ. 2 του άρθρου 1 του Ν 2503/1997 «Διοίκηση, οργάνωση, στελέχωση της Περιφέρειας, ρύθμιση θεμάτων για την τοπική αυτοδιοίκηση και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ Α΄ 107), ορίζεται ότι: « ... Ο Γενικός Γραμματέας με απόφασή του μπορεί να μεταβιβάζει στο Γενικό Διευθυντή της Περιφέρειας, στους Προϊσταμένους Διευθύνσεων και γενικά σε προϊσταμένους υπηρεσιακών μονάδων της Περιφερείας, ορισμένες αρμοδιότητές του ή το δικαίωμα να υπογράφουν κατά περίπτωση “με εντολή Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας” . Περαιτέρω, στο άρθρο 9 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του Ν 2690/1999 (ΦΕΚ Α’ 45), ορίζεται ότι: « 1... 2. Το αρμόδιο όργανο, αν τούτο προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις μπορεί, με κανονιστική πράξη του να μεταβιβάσει την αρμοδιότητά του. Στην περίπτωση αυτή η αρμοδιότητα ασκείται αποκλειστικά από το όργανο στο οποίο μεταβιβάστηκε, εκτός αν οι...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.