ΔΠρΠειρ 2902/2011 [Καταγγελία περί μη εκπλήρωσης υποχρέωσης ασφάλισης προσωπικού]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 3/2011, Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Πρόεδρος: Ε. Δάσκα Εισηγήτρια: Δ. Κοντογιάννη Δικηγόροι: Α. Συμιακός, Ι. Πορτοκάλης Προσφυγή κατά απόφασης ΤΔΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σύμφωνα με την οποία έγινε δεκτή ένσταση εργοδότη κατά Πράξης Επιβολής Εισφορών και Πράξης Επιβολής Πρόσθετης Επιβάρυνσης Εισφορών για παράλειψη καταβολής 150 ημερών ασφάλισης κατά το έτος 2002 σε αλλοδαπό εργαζόμενο που σύμφωνα με τα όργανα του ΙΚΑ εργαζόταν αδιάλειπτα για το χρονικό διάστημα από 31.10.2001 έως 21.2.2003. Τα ελεγκτικά όργανα του ΙΚΑ φέρουν το βάρος απόδειξης της κρίσης τους για εικονικότητα των ασφαλιστικών δεδομένων και αν ο εργοδότης εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του ως προς την ασφάλιση του προσωπικού. Κατά την κρίση των ελεγκτικών οργάνων του ΙΚΑ προσδιορίζονται οι καταβλητέες εισφορές σε περίπτωση παράβασης των υποχρεώσεων του εργοδότη. Δήλωση του αλλοδαπού ενώπιον της ΤΔΕ του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ότι οι 150 ημέρες ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για την ανανέωση της άδειας παραμονής του. Εφόσον η αναγγελία οικειοθελούς αποχώρησης μπορεί να γίνεται μόνον από τον εργοδότη, η απουσία υπογραφής του μισθωτού δεν αποτελεί πλημμέλεια. Η παράλειψη του εργοδότη να καταχωρήσει την επαναπρόσληψη του εργαζομένου στο ειδικό έντυπο καταχώρησης νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού χωρίς να συνεπικουρείται από άλλα στοιχεία δεν αρκεί για τη στοιχειοθέτηση της συνεχούς απασχόλησης του εργαζόμενου για όλο το χρονικό διάστημα του 2002 εφόσον τηρήθηκαν από τον εργοδότη...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.