ΔΠρΑθ 2576/2010 (Συμβ.) [Αναστολή εκτέλεσης διοικητικής απέλασης λόγω ανατροπής της οικογενειακής ζωής]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 3/2011, Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Πρόεδρος: Ε. Βαρβαρίδης Εισηγήτρια: Σ. Μαργαρίτη Διοικητική απέλαση και εγγραφή στον ΕΚΑΝΑ αλλοδαπής της οποίας ο σύζυγος διαμένει νομίμως στη Χώρα. Δυσχερώς επανορθώσιμη η βλάβη της αιτούσας λόγω της αναγκαστικής διακοπής της συμβίωσης με το σύζυγό της και της ανατροπής της προσωπικής και οικογενειακής ζωής που έχει διαμορφώσει κατά τη διάρκεια της διαμονής της στη χώρα. Συνεκτίμηση της μη επίκλησης λόγων δημοσίου συμφέροντος από τη Διοίκηση. Αντίθετη μειοψηφία. Επειδή, με την κρινόμενη αίτηση, για την οποία καταβλήθηκε το νόμιμο παράβολο (σειράς Α ... ειδικό έντυπο παραβόλου), η αιτούσα, υπήκοος Αλβανίας, ζητά την αναστολή εκτέλεσης της .../29.12.2008 απόφασης του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, με την οποία απορρίφθηκε ενδικοφανής προσφυγή της κατά της .../7.12.2008 πράξης του Προϊσταμένου της Υποδιεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής με την οποία διατάχθηκε η απέλασή της από τη χώρα και η εγγραφή της στον Εθνικό Κατάλογο Ανεπιθύμητων Αλλοδαπών (ΕΚΑΝΑ) και στο Σύστημα Πληροφοριών SCHENGEN S.I.S. έως 7.12.2013. Η αναστολή εκτέλεσης της ως άνω πράξης ζητείται έως την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αίτησης ακύρωσης (ΓΑΚ 5771/2009) που εκκρεμεί ενώπιον του Δικαστηρίου τούτου. Επειδή, από τα στοιχεία του φακέλου προκύπτει ότι σε βάρος της αιτούσας εκδόθηκε η προαναφερόμενη πράξη απέλασης με την αιτιολογία ότι συνελήφθη την 4.12.2008 στην Αθήνα να...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.