ΔΠρΠειρ 295/2010 [Ανεπανόρθωτη η βλάβη στην οικογένεια του αιτούντος από τη διακοπή της φοίτησης των τέκνων]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 3/2011, Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Πρόεδρος: Α. Παπαπαναγιώτου - Λέζα Εισηγήτρια: Φ. Φαλτσέτα Απόρριψη αίτησης νομιμοποίησης και αίτησης ανανέωσης της άδειας διαμονής εξαιτίας καταδίκης του αιτούντος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη κατοχή όπλου. Οι λόγοι δημόσιας τάξης δεν κρίνονται σε τέτοιο βαθμό επιτακτικοί ώστε να επιβάλουν την άμεση απομάκρυνση του αιτούντος από τη Χώρα διότι μετά τα αδικήματα που τελέστηκαν σε παρωχημένο χρόνο και για τα οποία εκτίθηκε η ποινή ο αιτών διάγει φιλειρηνικό βίο. Δυσχερώς επανορθώσιμη η βλάβη του αιτούντος, αλλά και της οικογενείας του ενόψει του συμφέροντος των δύο ανήλικων τέκνων του να συνεχίσουν τη φοίτησή τους στο σχολείο. Διατάξεις : άρθρα 3 [παρ. 1] της Διεθνούς Συμβάσεως για τα Δικαιώματα του Παιδιού, 52 [παρ. 8] ΠΔ 18/1989 [...] 2. Επειδή, ζητείται, παραδεκτώς, να ανασταλεί η εκτέλεση των .../24.1.2007 και .../22.12.2008 αποφάσεων των Διευθυντών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Δυτικής Αττικής και Πειραιά, με τις οποίες απορρίφθηκαν αιτήματα του αιτούντος για χορήγηση και ανανέωση, αντίστοιχα, άδειας διαμονής του, μέχρι τη δημοσίευση οριστικής απόφασης επί της από 10.8.2009 αίτησης ακύρωσης, που ο τελευταίος έχει ασκήσει κατ΄αυτών. 3. Επειδή, στην προκειμένη περίπτωση, από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτουν τα ακόλουθα: Ο αιτών, Αλβανός υπήκοος, ο οποίος εισήλθε στη Χώρα σε άγνωστο χρόνο, υπέβαλε, στις 17.11.2005,...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.