ΑΠ 184/2011 (Ε’ Ποινικό Τμήμα) [Αντιρρήσεις κατά της εκτελεστότητας μέτρου ασφαλείας - Υπέρβαση εξουσίας]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 3/2011, Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Ποινή κάθειρξης για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και επιβολή απέλασης μετά την έκτιση της ποινής. Αντιρρήσεις για την άρση του μέτρου ασφαλείας της απέλασης. Αναιρετέα η απόφαση για υπέρβαση εξουσίας καθόσον το δικαστήριο που επιλαμβάνεται των αντιρρήσεων, περιορίζεται μόνο στο αντικείμενο της αμφιβολίας ή της αντίρρησης για το οποίο παραπονείται ο καταδικασμένος και δεν μπορεί να ερευνήσει τα εσωτερικά στοιχεία της υπόθεσης, ελέγχοντας την ορθότητα της εκτελούμενης απόφασης.Διατάξεις : άρθρα 510 [παρ. 1 στοιχ. Η΄], 519, 565 [εδ. 1] ΚΠΔ [...] Κατά το άρθρο 565 εδ.1 του ΚΠΔ, κάθε αμφιβολία ή αντίρρηση σχετικά με την εκτελεστότητα της απόφασης και το είδος ή τη διάρκεια της ποινής λύεται από το δικαστήριο των πλημμελειοδικών του τόπου όπου εκτίεται η ποινή. Κατά την έννοια της διάταξης αυτής το Τριμελές Πλημμελειοδικείο του τόπου όπου εκτίεται η ποινή, το οποίο επιλαμβάνεται της επίλυσης αμφιβολίας ή αντίρρησης σχετικά με την εκτελεστότητα της απόφασης ύστερα από αίτηση του καταδικασμένου, περιορίζεται μόνο στο αντικείμενο της αμφιβολίας ή της αντίρρησης για το οποίο παραπονείται ο καταδικασμένος και δεν μπορεί αυτεπαγγέλτως να επιληφθεί άλλου θέματος σχετικά με την εκτελεστότητα της ίδιας καταδικαστικής απόφασης. Έτσι αν οι αντιρρήσεις αφορούν την εκτελεστότητα της καταδικαστικής απόφασης μόνο ως προς την επιβληθείσα με...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.