ΑΠ 470/2011 (Ζ’ Ποινικό Τμήμα) [Απαραίτητη η αιτιολογία περί του αναγκαίου της δικαστικής απέλασης]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 3/2011, Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Πρόεδρος: Θ. Γκοΐνη, Αντιπρόεδρος ΑΠ Εισηγητής: Α. Ξένος, Αρεοπαγίτης Εισαγγελέας: Ν. Τσάγγας, Αντεισαγγελέας ΑΠ Δικηγόρος: Ν. Βλαμάκης Καταδίκη αλλοδαπού για παράνομη είσοδο μετά από διοικητική απέλαση σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών με το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων, η οποία ανεστάλη και διατάχθηκε η απέλασή του. Προϋπόθεση για την επιβολή κάθε περιοριστικού μέτρου ασφαλείας αποτελεί η επικινδυνότητα του δράστη. Αναιρετέα ως αναιτιολόγητη η απόφαση κατά το μέρος που αφορά τις διατάξεις της επ’ αόριστο αναστολής της εκτέλεσης της ποινής φυλάκισης και της απέλασης καθόσον παρατέθηκε το κείμενο του άρθρου 79 ΠΚ χωρίς τα περιστατικά που να δικαιολογούν την κρίση του Δικαστηρίου για το αναγκαίο της απέλασης του αλλοδαπού ως προσώπου επικινδύνου για την δημοσία τάξη και ασφάλεια. Η επίκληση υποβολής αίτησης παροχής ασύλου για την οποία δεν έχει αρχίσει η σχετική διαδικασία εξέτασης δε συνεπάγεται και τη γνωστοποίηση στο δικαστήριο της συνδρομής στο πρόσωπο του κατηγορουμένου των εκ του νόμου προϋποθέσεων για την αναγνώρισή του ως πρόσφυγα. Διατάξεις : άρθρα 112 [αριθ. 1], 114, 139, 148-153, 242, 417, 422 [εδ. α’], 423 [παρ. 2], 473 [παρ. 2], 474 [παρ. 2], 476 [παρ. 1], 509 [παρ. 1], 510, 513, 519 ΚΠΔ, 28 [παρ. 1], 93 [παρ. 3] Σ, 74 [παρ. 1],...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.