ΜΠρΠειρ 49/2011 [Επιμέλεια και διατροφή ανήλικων τέκνων]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 3/2011, Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Πρόεδρος: Α. Κούτσουλα Δικηγόρος: Β. Γούγουλα Αίτημα ανάθεσης άσκησης της επιμέλειας και καταβολής διατροφής για τα ανήλικα τέκνα. Επανάληψη συζήτησης κατόπιν προδικαστικής απόφασης για προσκόμιση γνωμοδότησης του Ινστιτούτου Διεθνούς και Αλλοδαπού Δικαίου. Οι δυο συζητήσεις είναι δύο συνεχόμενα δικονομικά στάδια που συνθέτουν μία και μόνο συζήτηση. Στον όρο «σχέσεις γονέων και τέκνων» περιλαμβάνονται η επιμέλεια του τέκνου και η υποχρέωση διατροφής. Εφόσον κατά το αλβανικό δίκαιο δε ρυθμίζεται ευθέως η άσκηση της επιμέλειας των ανηλίκων τέκνων στην περίπτωση διάστασης της έγγαμης συμβίωσης, εφαρμόζονται αναλογικά οι ρυθμίσεις που ισχύουν επί λύσης γάμου. Έννοια της γονικής μέριμνας κατά το αλβανικό δίκαιο. Επιμέλεια και ρύθμιση της διατροφής κατά το αλβανικό δίκαιο. Συμφέρον των ανήλικων τέκνων, όπως το καθορίζουν οι βιοτικές και ψυχικές τους ανάγκες είναι η ανάθεση της επιμέλειας στη μητέρα, η οποία ανταποκρίνεται με επάρκεια στα γονικά της καθήκοντα ενώ τα ανήλικα τέκνα της έχουν αναπτύξει σταθερό ψυχολογικό σύνδεσμο, κατά τρόπο, ώστε η απομάκρυνσή τους από αυτή, να οδηγήσει στη δημιουργία ακατάλληλου, από ψυχολογική άποψη, περιβάλλοντος γι’ αυτά. Η εργασία ως καθαρίστρια σε οικίες δε θεωρείται σταθερή και επομένως δεν καθίσταται εφικτή η καθημερινή ανεύρεση εργασίας. Στη διατροφή για τα τέκνα συνυπολογίζονται και οι αποτιμώμενες σε χρήμα υπηρεσίες της μητέρας τους, για...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.