Β. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Δήλωση - Δελτίο τύπου - Άσυλο - Προστασία προσφύγων - Ενιαία άδεια παραμονής(μεταφρ. Αθ. Πιτσιόρλας)

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 3/2011, Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Δήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την 60ή επέτειο της Σύμβασης του 1951 για την νομική κατάσταση των προσφύγων Συνεδρίαση του Συμβουλίου Νο 3121 ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ Λουξεμβούργο, 27 και 28 Οκτωβρίου 2011 Το Συμβούλιο υιοθέτησε την ακόλουθη δήλωση: «Για τον εορτασμό της 60ής επετείου της Σύμβασης του 1951 περί της νομικής καταστάσεως των προσφύγων, η Ευρωπαϊκή Ένωση, που έχει θεμελιωθεί πάνω στις αδιαίρετες, παγκόσμιες αξίες της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ελευθερίας, ισότητας, αλληλεγγύης και των θεμελιωδών δικαιωμάτων, επιβεβαιώνει την προσήλωσή της σε αυτό το μοναδικό μέσο ως θεμέλιο του διεθνούς καθεστώτος προστασίας των προσφύγων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπενθυμίζει την προσήλωσή της στη χάραξη κοινής πολιτικής ασύλου, με βάση την πλήρη και καθολική εφαρμογή της Σύμβασης του 1951 και επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για τον απόλυτο σεβασμό του δικαιώματος του ασύλου, όπως αναγνωρίζεται ιδίως στον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση τονίζει την πρόοδο που έχει επιτύχει στον εν λόγω τομέα την τελευταία δεκαετία: ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της δημιουργίας κοινού ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου, ίδρυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου για τους Πρόσφυγες και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για θέματα Ασύλου, ενισχυμένη πρακτική συνεργασία, ενίσχυση του κράτους δικαίου με βάση τη νομολογία των ευρωπαϊκών δικαστηρίων αρμοδίων για...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.