ΕΔΔΑ Προσφυγή 30696/2009 (Τμήμα διευρυμένης σύνθεσης), απόφ. της 21.1.2010, υπόθ. M.S.S. κατά Βελγίου και Ελλάδας [Αιτούντες άσυλο - Συνθήκες κράτησης - Υποδοχή](επιμ. Β. Κερασιώτης)

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2011, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Μεταφορά Αφγανού υπηκόου αιτούντος άσυλο από το Βέλγιο στην Ελλάδα κατ’ εφαρμογή του κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ. Παραβίαση του άρθρου 3 της ΕΣΔΑ από την Ελλάδα εξαιτίας (α) των συνθηκών στα κέντρα κράτησης που συνιστούν απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση, (β) των εν γένει συνθηκών διαβίωσης των αιτούντων άσυλο, λόγω της χαμηλής ποιότητας υποδοχής τους στην ελληνική επικράτεια, αντίθετα με την ευρωπαϊκή Οδηγία Υποδοχής. Παραβίαση του άρθρου 13 της ΕΣΔΑ εξαιτίας των δομικών δυσλειτουργιών στο ελληνικό σύστημα πρόσβασης, εξέτασης και χορήγησης ασύλου, όπως αυτές διαπιστώνονται σε επίσημες εκθέσεις παρεμβαινόντων τρίτων μερών στη δίκη, ΜΚΟ, Ύπατης Αρμοστείας ΗΕ για Πρόσφυγες, Επιτρόπου Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Διαπίστωση de facto αντίθεσης των κανόνων του Κανονισμού Δουβλίνου ΙΙ με το άρθρο 3 της ΕΣΔΑ, εφόσον το Κράτος που διατάσσει τη μεταφορά γνωρίζει τις ανωτέρω συνθήκες σε έτερο Κράτος-Μέλος, προς επίρρωση των οποίων έχουν δημοσιευτεί πλείστες διεθνείς εκθέσεις από τα παρεμβαίνοντα μέρη. Παραβίαση του άρθρου 13 της ΕΣΔΑ και από το Βέλγιο λόγω της έλλειψης αποτελεσματικού ελέγχου νομιμότητας της πράξης μεταφοράς του Αφγανού υπηκόου στην Ελλάδα, δυνάμει του Κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ.ΕΔΔΑ Προσφυγή 30696/2009 (Τμήμα διευρυμένης σύνθεσης), απόφ. της 21.1.2011, υπόθ. M.S.S. κατά Βελγίου και Ελλάδας* Διατάξεις: άρθρα 3, 13 ΕΣΔΑ Η υπόθεση M.S.S. αφορά...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.