ΣτΕ ΕΑ 59/2010 [Απόρριψη αιτήματος ασύλου - Αναστολή εκτέλεσης]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2011, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Εκπρόθεσμη προσφυγή κατά απορριπτικής απόφασης χορήγησης ασύλου. Η απλή αναφορά στο αποδεικτικό επίδοσης ότι ο αιτών άσυλο ενημερώθηκε «σε γλώσσα που κατανοεί» για το περιεχόμενο της πράξης και το δικαίωμα άσκησης προσφυγής κατ’ αυτής εντός δέκα ημερών, χωρίς όμως να προσδιορίζεται η γλώσσα στην οποία ο αιτών πληροφορήθηκε το περιεχόμενο της πράξης δημιουργεί εξαιρετικούς λόγους χορήγησης αναστολής εκτέλεσης της τεκμαιρόμενης απορριπτικής απόφασης επί της προσφυγής προς αποφυγή δυσεπανόρθωτης βλάβης του αιτούντος άσυλο.Διατάξεις : άρθρα 1Α Σύμβασης της Γενεύης, 3 [παρ. 4 εδ. β΄] και 4 [παρ. 4] ΠΔ 61/1999, 25 [παρ. 2] ΠΔ 90/2008, 5, 9 [παρ. 1, 2, 3], 10 ΠΔ 81/2009 [...] 2. Επειδή, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας, ο αιτών, κατά δήλωσή του ιρακινής ιθαγενείας, εισήλθε, όπως ισχυρίζεται, λάθρα στη χώρα στις 18.7.2007 και υπέβαλε στις 14.8.2007 στο Τμήμα Πολιτικού Ασύλου της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής αίτημα να αναγνωρισθεί ως πρόσφυγας, το οποίο απερρίφθη με την απόφαση .../20.9.2007 του Προϊσταμένου Κλάδου Ασφάλειας και Τάξης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και με την ειδικότερη αιτιολογία ότι δεν προέκυψε ατομική δίωξη του αιτούντος για έναν από τους αναφερομένους στο άρθρο 1Α της από 28.7.1951 Διεθνούς Σύμβασης της Γενεύης (ΝΔ 3989/1959) λόγους και ότι εγκατέλειψε τη χώρα του προς...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.