ΣτΕ ΕΑ 176/2010 [Απόρριψη χορήγησης αναστολής εκτέλεσης - Εξέταση αιτήματος ασύλου]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2011, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Απόρριψη χορήγησης αναστολής καθόσον αφενός δεν πιθανολογείται κίνδυνος δίωξης σε περίπτωση επιστροφής αιτούντος άσυλο στη Χώρα του και αφετέρου η απορριπτική πράξη εκδόθηκε κατ’ εφαρμογή της διαδικασίας εξέτασης ασύλου και όχι κατ’ εφαρμογή της κοινής νομοθεσίας περί αλλοδαπών ώστε η αναστολή εκτέλεσης να δημιουργεί κίνδυνο ανατροπής βιοτικών σχέσεων του αιτούντος.Διατάξεις : άρθρα 1Α Σύμβασης της Γενεύης, 25 [παρ. 1 εδ. α΄] ΠΔ 90/2008 [...] 2. Επειδή, με την κρινόμενη αίτηση ζητείται η αναστολή εκτελέσεως της πράξης .../9.1.2009 του Προϊσταμένου Κλάδου Ασφάλειας και Τάξης, με την οποία απερρίφθη σε πρώτο βαθμό το αίτημα του αιτούντος να αναγνωρισθεί ως πρόσφυγας. Επίσης, ζητείται η αναστολή εκτελέσεως της «άρνησης παραλαβής και, συναφώς, της τεκμαιρόμενης απόρριψης της προσφυγής επί της ως άνω απόφασης». Κατά της πράξης αυτής έχει ασκηθεί αίτηση ακυρώσεως, για την οποία ορίσθηκε δικάσιμος η 16.11.2010. 3. Επειδή, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του φακέλου, ο αιτών, κατά δήλωσή του ιθαγένειας Μπανγκλαντές, υπέβαλε αίτημα για την παροχή ασύλου, ισχυριζόμενος ότι εγκατέλειψε τη χώρα καταγωγής του για οικονομικούς λόγους. Το αίτημα απερρίφθη με την προσβαλλόμενη απόφαση, με την αιτιολογία ότι δεν προέκυψε ατομική δίωξη του αιτούντος για έναν από τους αναφερομένους στο άρθρο 1Α της από 28.7.1951 Διεθνούς Σύμβασης της Γενεύης (ΝΔ 3989/1959, Α΄...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.