ΔΠρΑθ 596/2010 (Προεδρ. Διαδ.) [Άρση κράτησης αλλοδαπού - Μη ανανέωση άδειας διαμονής]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2011, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Κράτηση αλλοδαπού λόγω λήξης των νομιμοποιητικών του εγγράφων διαμονής χωρίς να έχει προβεί σε ενέργειες ανανέωσής της. Η επί οκταετία σταθερή διεύθυνση κατοικίας του, η επί μακρόν συστηματική τήρηση του νόμου και η πιθανή επιδίωξη της νομιμότητας είτε της περαιτέρω παραμονής του, είτε της αναχώρησής του δεν τον καθιστά ύποπτο φυγής.Διατάξεις : άρθρο 76 [παρ. 3 και 4] Ν 3386/2005 Επειδή, με το κρινόμενο δικόγραφο ο αντιλέγων ζητά παραδεκτώς να αφεθεί ελεύθερος, διότι δεν είναι ύποπτος φυγής, ούτε επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη, για τους ειδικότερους λόγους που προβάλλει με αυτό. Επειδή από τα στοιχεία του φακέλου προκύπτει ότι με την προσβαλλόμενη απόφαση διατάχθηκε η διοικητική απέλαση του αντιλέγοντος διότι συνελήφθη στις 11.5.2010 στην Αθήνα, καθώς δε διέθετε νομιμοποιητικά έγγραφα διαμονής, ενώ η GR... άδεια παραμονής της Περιφέρειας Αττικής έληξε από τις 15.1.2010 και δεν είχε προβεί σε ενέργειες ανανέωσής της. Με την ίδια απόφαση διατάχθηκε η κράτησή του διότι εκ των εν γένει περιστάσεων κρίθηκε ότι είναι ύποπτος φυγής (...). Επειδή προς απόδειξη των ισχυρισμών του ο αντιλέγων επικαλείται και προσκομίζει τα έγγραφα που αναφέρονται στην από 22.5.2010 κατάσταση σχετικών (...). Επειδή από τα προσκομιζόμενα έγγραφα, δηλ. από σειρά αδειών διαμονής, αδειών εργασίας, εκκαθαριστικά σημειώματα φορολογίας εισοδήματος κ.λπ., συνάγεται...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.