ΔΠρΘεσ 450/2010 (Προεδρ. Διαδ.) [Λόγοι αιφνίδιας ανάγκης]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2011, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Η αντιλέγουσα δε θεωρείται ύποπτη φυγής καθόσον η παράνομη είσοδος και διαμονή της δικαιολογείται από λόγους αιφνίδιας ανάγκης εφόσον είχε ως σκοπό να συμπαρασταθεί στον επί μακρόν νομίμως διαμένοντα σύζυγό της ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα.Διατάξεις : άρθρο 4 [παρ. 1] , 5 [παρ. 1], 76 [παρ. 1], 3, 4, 83 [παρ. 1] Ν 3386/2005, 243 ΚΔΔ 1. Επειδή, κατά τα προκύπτοντα από τα στοιχεία του φακέλου, με την (...)/11.4.2010 απόφαση του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής, κατ’ επίκληση των διατάξεων του άρθρου 76 παρ. 1 εδ. β’ του Ν 3386/2005, διατάχθηκε η απέλαση της αντιλέγουσας υπηκόου Αλβανίας η οποία γεννήθηκε το έτος 1988 και κατά τη σύλληψη της στις 8.4.2010 στα Ελαιοχώρια Χαλκιδικής από όργανα του Τ.Δ.Λ Τρίγλιας δεν είχε στην κατοχή της ταξιδιωτικά έγγραφα με την αιτιολογία ότι κατά παράβαση των διατάξεων 4 παρ. 1, 5 παρ. 1 και 83 παρ. 1 εισήλθε στην Ελλάδα σε άγνωστο χρόνο από μη ελεγχόμενη διάβαση της ελληνοαλβανικής μεθορίου χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις (λάθρα) και στη συνέχεια παρέμεινε στη χώρα έως τη σύλληψή της δίχως νομιμοποιητικά έγγραφα. Με την ως άνω απόφαση απέλασης, πέρα από την εγγραφή της αντιλέγουσας στον Εθνικό Κατάλογο Ανεπιθύμητων Αλλοδαπών έως 11.4.2015, διατάχθηκε και η συνέχιση...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.