ΔΠρΚομοτηνής 24/2010 (Προεδρ. Διαδ.) [Ύποπτος φυγής λόγω πρόθεσης παράνομης διαμονής στη Χώρα]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2011, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Αβέβαιη η ανεύρεση του αντιλέγοντος σε περίπτωση αναζήτησής του παρά την υποβολή αιτήματος χορήγησης πολιτικού ασύλου εφόσον δεν έχει επαγγελματική και κοινωνική κατάρτιση. Η πρόθεση φιλοξενίας από φερόμενο ως συγγενή δεν αποδεικνύει σταθερή διαμονή. Πρόθεση του αλλοδαπού να διαμείνει παράνομα στη Χώρα. Συμβατές προς τις διατάξεις της ΕΣΔΑ οι συνθήκες κράτησης εφόσον δεν προκαλούν φυσική και ψυχική δοκιμασία που υπερβαίνει το ενδεικνυόμενο όριο ή προσβάλλουν την υγεία και ακεραιότητα των κρατουμένων.Διατάξεις : άρθρα 76 [παρ. 1, 3 και 4] Ν 3386/2005, 13 ΠΔ 90/2008 Το Δικαστήριο έλαβε υπόψη του Α) τις διατάξεις του άρθρου 76 (παρ.3 και 4) του Ν 3386/2005, όπως ισχύει, Β) τα στοιχεία του φακέλου, από τα οποία προκύπτει ότι με την πρώτη προσβαλλόμενη απόφαση διατάχθηκε η διοικητική απέλαση του ανωτέρω αλλοδαπού, με την αιτιολογία ότι αυτός συνελήφθη στις 23.2.2010, στον Ανατολικό Κόμβο Κομοτηνής επί της Εγνατίας Οδού, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων, αφού εισήλθε λάθρα στην Ελλάδα και παραμένει παράνομα στη Χώρα, κατά παράβαση της διατάξεως του άρθρου 76 (παρ.1 περ. β’) του Ν 3386/2005, ήδη δε προς εκτέλεση της διαταχθείσης απελάσεως ο αντιλέγων κρατείται στο Κέντρο Προσωρινής Διαμονής Λαθρομεταναστών Βέννας Ροδόπης, Γ) τους ισχυρισμούς του αντιλέγοντος ότι είναι υπήκοος Ιράκ, το οποίο εγκατέλειψε κατόπιν των υφισταμένων διώξεων...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.