ΑΠ 608/2010 (Ζ’ Ποινικό Τμήμα) [Αναιτιολόγητη απόφαση δικαστικής απέλασης αλλοδαπού για κλοπή πράγματος ευτελούς αξίας]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2011, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Δικαστική απέλαση. Κλοπή ευτελούς αξίας πραγμάτων. Η έλλειψη αναφοράς των περιστατικών που να δικαιολογούν την κρίση του Δικαστηρίου για το αναγκαίο της απελάσεως και τα οποία ανάγονται στη βαρύτητα του εγκλήματος, στο επάγγελμα και στην ύπαρξη ή όχι οικογένειας στην Ελλάδα καθώς και η έλλειψη αναφοράς στην αναστολή εκτέλεσης διοικητικής απέλασης της αναιρεσείουσας καθιστά την απόφαση ως προς το σκέλος της δικαστικής απέλασης μη αιτιολογημένη και αναιρετέα.Διατάξεις : άρθρα 74 [παρ. 1], [99 παρ. 2], 372 [παρ. 1], 377 ΠΚ, 42 [παρ. 2 και 3], 46, 139, 510 [παρ. 1 στοιχ. Δ και Η], 519 ΚΠΔ, 18 [παρ. 1, 2 και 3], 22 [παρ. 3] Ν 2190/1920, 93 [παρ. 3] του Συντ. Κατά το άρθρο 372 παράγραφος 1 του Ποινικού Κώδικα, όποιος αφαιρεί ξένο (ολικά ή εν μέρει) κινητό πράγμα από την κατοχή άλλου με σκοπό να το ιδιοποιηθεί παράνομα, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και αν το αντικείμενο της κλοπής είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών. Κατά τα οριζόμενα δε στο άρθρο 377 του ιδίου Κώδικα, αν η κλοπή ή η υπεξαίρεση έχει αντικείμενο πράγμα ευτελούς αξίας, τιμωρείται με χρηματική ποινή ή με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών. Αν όμως η πράξη τελέστηκε από ανάγκη ή...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.