ΜΠρΣάμου 171/2010 (Εκουσία) [Αναγνώριση αλλοδαπής απόφασης](παρατ. Χρ. Μαρινάκη)

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2011, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Λύση γάμου αλλοδαπών που ζουν στην Ελλάδα με απόφαση αλβανικού δικαστηρίου με την οποία ανατέθηκε η επιμέλεια των τέκνων στη μητέρα και ρυθμίστηκε η επικοινωνία των ανήλικων τέκνων με τον πατέρα καθώς και η διατροφή τους. Το Αλβανικό Δικαστήριο στερούνταν δικαιοδοσίας εφόσον η τελευταία κοινή διαμονή της αιτούσας και του συζύγου της ήταν στη Σάμο.Πρόεδρος: Ι. Μαμαδάς Δικηγόρος: Ν. Δάνου Διατάξεις : άρθρα 3, 39, 739 επ., 905 [παρ. 4] ΚΠολΔ, 23, 24 Σύμβασης δικαστικής αρωγής Ελλάδας - Αλβανίας [...] 2. Από την εκτίμηση των εγγράφων που νόμιμα επικαλείται και προσκομίζει η αιτούσα αποδείχθηκαν τα ακόλουθα πραγματικά περιστατικά. Η αιτούσα τέλεσε στις 27.11.1991 νόμιμο γάμο με τον (...) του (...), στο πλαίσιο του οποίου απέκτησαν δύο ανήλικα τέκνα, την κόρη τους (...) και το γιο τους (...). Εξάλλου, από την τέλεση του γάμου τους διέμεναν μόνιμα στην πόλη Λούσνια μέχρι και το έτος 1997, οπότε και εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα, ενώ από το έτος 2000 μέχρι και σήμερα διαμένουν μόνιμα στη Σάμο. Με την με αριθμό (...) απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της πόλης Λούσνια της Αλβανίας (βλ. επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της ανωτέρω απόφασης, που προσκομίζεται από την αιτούσα σε επίσημη μετάφραση από την Αλβανική στην Ελληνική γλώσσα), η οποία εκδόθηκε κατόπιν αγωγής...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.