1. ΓνωμΝΣΚ 71/2010 Τμ. Γ’ [Εγγραφή ανηλίκου αλλοδαπού στο σχολείο - Μη ύπαρξη κηδεμόνα και αναγκαίων δικαιολογητικών]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2011, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Δυνατότητα ανηλίκων υπηκόων τρίτων χωρών που προέρχονται από περιοχές που επικρατεί έκρυθμη κατάσταση ή δεν έχει ρυθμιστεί ακόμη η νόμιμη διαμονή τους στην Ελλάδα να εγγράφονται στο σχολείο με ελλιπή ή χωρίς δικαιολογητικά. Έλλειψη τίτλου σπουδών- διενέργεια κατατακτήριας εξέτασης από επιτροπή εκπαιδευτικών λειτουργών. Μη ύπαρξη κηδεμόνα, διορισμός επιτρόπου από το δικαστήριο. Καταχώρηση στοιχείων ταυτότητας κατά δήλωση.«ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΝΣΚ ΕΤΩΝ 2009-2010 ΣΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ» (Μέρος Α’) Επιμέλεια: Χρυσούλα Μαρινάκη, Δικηγόρος, ΜΔΕ Πολιτικής Δικονομίας Πρόεδρος: Θ. Θεοφανόπουλος, Αντιπρόεδρος ΝΣΚ Εισηγήτρια: Ι. Λεμπέση, Πάρεδρος ΝΣΚ Περίληψη Ερωτήματος: Ερωτάται αν είναι δυνατή η εγγραφή στο Γυμνάσιο τριών ανήλικων από το Αφγανιστάν, που δεν έχουν στην κατοχή τους κανένα δικαιολογητικό και δεν υπάρχει ενήλικας που να αναλαμβάνει την κηδεμονία τους. Επί του ως άνω ερωτήματος το Γ΄ Τμήμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους γνωμοδότησε, ομοφώνως, ως ακολούθως: [...] ΙΙ.1. Με τη διάταξη του άρθρου 28 της Διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού, που κυρώθηκε από τη χώρα μας με τον Ν 2101/1992 (ΦΕΚ Α’ 192), ορίζεται ότι: «1. Τα συμβαλλόμενα Κράτη αναγνωρίζουν το δικαίωμα του παιδιού στην εκπαίδευση και ιδιαίτερα, για να επιτευχθεί η άσκηση του δικαιώματος αυτού προοδευτικά και στη βάση της ισότητας των ευκαιριών: α) Καθιστούν τη στοιχειώδη εκπαίδευση υποχρεωτική και δωρεάν...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.