2. ΓνωμΝΣΚ 113/2010 Τμ. Δ’ [Αίτηση πολιτογράφησης αμίσθου προξένου - Υπολογισμός χρόνου νόμιμης διαμονής]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2011, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Διάκριση διπλωματικών και προξενικών υπαλλήλων. Διάκριση αμίσθων και εμμίσθων προξένων. Ο άμισθος πρόξενος δε μισθοδοτείται από το κράτος αποστολής, μπορεί να μην έχει την ιθαγένειά του και να ασκεί εμπορική ή άλλη κερδοσκοπική δραστηριότητα, απολαμβάνει δε των προξενικών προνομίων από την ανάληψη των καθηκόντων του. Διαφορετικό καθεστώς διευκολύνσεων, προνομίων και ασυλιών. Στον απαιτούμενο χρόνο νόμιμης διαμονής στην Ελλάδα δέκα συνολικά ετών την τελευταία δωδεκαετία πριν από την υποβολή αίτησης πολιτογράφησης, προσμετράται ο χρόνος ο οποίος διανύθηκε από τον αλλοδαπό στην Ελλάδα ως άμισθος πρόξενος.Πρόεδρος: Ν. Μαυρίκας, Αντιπρόεδρος ΝΣΚ Εισηγήτρια: Φ. Δεδούση, Πάρεδρος ΝΣΚ Περίληψη Ερωτήματος: Εάν η ρύθμιση του άρθρου 5 παρ. 2 στοιχείο α’ του Ν 3284/2004 (ΦΕΚ Α’ 217/10.11.2004), κατά την οποία στον απαιτούμενο χρόνο νόμιμης διαμονής στην Ελλάδα δέκα συνολικά ετών την τελευταία δωδεκαετία πριν από την υποβολή αίτησης πολιτογράφησης, δεν προσμετράται ο χρόνος ο οποίος διανύθηκε από τον αλλοδαπό στην Ελλάδα ως διπλωματικό ή διοικητικό υπάλληλο ξένης χώρας, έχει εφαρμογή επί αμίσθων προξένων. Ι. Επί του ανωτέρω ερωτήματος, το οποίο διατυπώθηκε χωρίς προσδιορισμό ειδικότερου πραγματικού και αναφέρεται στη ρύθμιση του άρθρου 5 παρ. 2 στοιχείο α’ του Κεφαλαίου V περί κτήσης της Ελληνική Ιθαγένειας με πολιτογράφηση του Ν 3284/2004 «Περί κυρώσεως του Κώδικα της Ελληνικής Ιθαγένειας»,...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.