4. ΓνωμΝΣΚ 257/2010 Τμ. ΣΤ΄ [Χορήγηση Α.Μ.Α σε αλλοδαπό](παρατ. Χρ. Μαρινάκη)

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2011, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Οι δημόσιες υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ, ΟΤΑ κ.λπ. υποχρεούνται να μην παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε υπηκόους τρίτης χώρας, οι οποίοι δεν έχουν διαβατήριο ή άλλο ταξιδιωτικό έγγραφο, θεώρηση εισόδου ή άδεια διαμονής και γενικά δεν αποδεικνύουν ότι έχουν εισέλθει και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα. Υποχρεωτική η ασφάλιση στο ΙΚΑ αλλοδαπού που απασχολείται χωρίς άδεια παραμονής. Απόδοση Α.Μ.Α από τις Υπηρεσίες Μητρώου ΙΚΑ σε αλλοδαπό που στερείται άδειας παραμονής, αλλά αποδεικνύει ότι εισήλθε και διαμένει νόμιμα στη χώρα.Πρόεδρος: Β. Κοντόλαιμος, Αντιπρόεδρος ΝΣΚ Εισηγήτρια: Π. Παρασκευοπούλου, Πάρεδρος ΝΣΚ Περίληψη Ερωτήματος: Ερωτάται εάν θα πρέπει οι Υπηρεσίες Μητρώου του Υποκ/των ΙΚΑ-ΕΤΑΜ να συνεχίσουν να αποδίδουν Αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου (Α.Μ.Α.) στους αλλοδαπούς, οι οποίοι απασχολούνται χωρίς άδεια παραμονής στη χώρα. Ι. Ιστορικό Με το έγγραφο του ερωτήματος δίδεται ότι, στα πλαίσια διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης, το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας - Δ/νση Εσωτερικών Υποθέσεων, με το έγγραφο του με αρ. πρωτ. .../27.5.09 ζήτησε από την ανωτέρω Υπηρεσία να τους γνωρίσει ποια είναι η ακριβής διαδικασία που ακολουθούσαν οι εν λόγω Υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σχετικά με την απόδοση Αριθμού Μητρώου Ασφαλισμένου (Α.Μ.Α.) από το έτος 2003 μέχρι το έτος 2008, σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 51 παρ. 1 & 3 του Ν 2910/2001 και του άρθρου...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.