5. ΓνωμΝΣΚ 271/2010 Τμ. Γ’ [Κτήση ελληνικής ιθαγένειας - Φοίτηση σε ελληνικό σχολείο]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2011, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Τέκνο αλλοδαπών που έχει ολοκληρώσει επιτυχώς την παρακολούθηση έξι τουλάχιστον τάξεων ελληνικού σχολείου στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα και νόμιμα στη χώρα, αποκτά την Ελληνική Ιθαγένεια από τη συμπλήρωση του εξαετούς χρόνου φοίτησης. Εξαετής φοίτηση επιτυχής και συνεχόμενη.Πρόεδρος: Θ. Θεοφανόπουλος, Αντιπρόεδρος ΝΣΚ Εισηγήτρια: Ε. Σκαλτσά, Πάρεδρος ΝΣΚ Περίληψη Ερωτήματος: Ερωτάται, αν για την απόκτηση της Ελληνικής Ιθαγένειας τέκνου αλλοδαπών, κατά την έννοια της παρ. 2 του άρθρου 1Α του Ν 3838/2010, η φοίτηση σε ελληνικό σχολείο αφορά ολόκληρο το διδακτικό έτος έξι τουλάχιστον τάξεων και αν πρέπει να είναι συνεχής ή διακεκομμένη. Επί του ανωτέρω ερωτήματος το Γ’ Τμήμα ΝΣΚ γνωμοδότησε τα ακόλουθα: Ι. 1. Στο άρθρο 4 παρ. 3 του Συντάγματος προβλέπεται ότι Έλληνες πολίτες είναι όσοι έχουν τα προσόντα που ορίζει ο νόμος και στο άρθρο 16 παρ. 2 αυτού ότι η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες. 2. Στο άρθρο 1 του Ν 3838/2010 «Σύγχρονες διατάξεις για την Ελληνική Ιθαγένεια και την πολιτική συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών και άλλες ρυθμίσεις» (ΦΕΚ Α’ 49) ορίζονται τα εξής: «1....

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.