Δ. Εγκύκλιοι - Έγγραφα της διοίκησης

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2011, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

- ΥΕσΑΗΔ Εγκ. αρ. 28/Α.Π. Φ. 130181/12265/30.3.2011: «Θέματα ιθαγένειας - Διευκρινίσεις αναφορικά με την εφαρμογή του Ν 3838/2010». - ΥΕσΑΗΔ Εγκ. αρ. 18/4120/15.2.2011: «Εφαρμογή των διατάξεων του Καν. 380/2008/ΕΚ του Συμβουλίου για την καθιέρωση των αδειών διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών, υπό τον τύπο του αυτοτελούς εγγράφου και σταδιακή ανάπτυξη των καταστημάτων μιας στάσης («one stop shop»). - ΥΕσΑΗΔ Εγκ. αρ. 17/3092/3.2.2011: «Προσμέτρηση των αναγνωρισμένων από το ΙΚΑ ημερών εργασίας, κατόπιν καταγγελίας του εργαζομένου, στον απαιτούμενο αριθμό ημερομισθίων για τη χορήγηση άδειας διαμονής για εργασία υπηκόου τρίτης χώρας». «Σχετ: Το αρ. πρωτ. Φ. 206887/197371.11.2006 έγγραφο. Σε συνέχεια του παραπάνω σχετικού σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα: Μετά από αλληλογραφία με το Τμήμα Ελέγχου Κοινών Επιχειρήσεων της Δ/νσης Ασφάλισης του ΙΚΑ, αναφορικά με το θέμα, σας είχαμε αποστείλει οδηγίες, με τις οποίες σας γνωρίζαμε ότι οι διεκδικούμενες, με Δήλωση Διαφωνίας επί των ασφαλιστικών στοιχείων- Καταγγελία, ημέρες, δεν προσμετρώνται στον απαιτούμενο για την ανανέωση των αδειών διαμονής αριθμό. Ωστόσο, η εν λόγω πρακτική, η οποία είχε ως συνέπεια τον αποκλεισμό των μεταναστών που προβαίνουν σε δήλωση διαφωνίας από τις διαδικασίες ανανέωσης της άδειας διαμονής τους, λειτούργησε εν τέλει ως αντικίνητρο για τον αλλοδαπό εργαζόμενο, προκειμένου αυτός να διεκδικήσει την ασφάλιση των δεδουλευμένων του και κατά...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.