Ημερίδα των ΕΔΑΜ - ΙΡΑ στη ΓΑΔΑ (10.02.2011): «Μετανάστες και ελληνική έννομη τάξη»

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2011, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Η Ένωση Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ) και η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών (Τοπική Διοίκηση Αθηνών Αττικής) διοργάνωσαν την 10.2.2011 στη ΓΑΔΑ ημερίδα με θέμα: «Μετανάστες και ελληνική έννομη τάξη». Χαιρετισμούς απηύθυναν η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα. Α. Νταλάρα, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής κ. Γ. Μπαλάκος, η Πρόεδρος της Τριμελούς Διοίκησης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά κα. Α. Παπαπαναγιώτου-Λέζα, ο Αντιεισαγγελέας του ΑΠ κ. Μακρής, ο αντιπρόεδρος του ΔΣΑ κ. Δ. Βερβεσός, ο πρόεδρος του Εθνικού τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. Γ. Κατσαρόπουλος και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, τοπική Διοίκηση Αθηνών-Αττικής κ. Ι. Καραπατάκης. Οι 4 εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν έχουν ως εξής: • Ο Ιωάννης Αλαβάνος, δικηγόρος του ΔΣΑ και πρόεδρος της ΕΔΑΜ ανέπτυξε το θέμα: «Ο ρόλος της Διοίκησης και του νέου Δήμου στην κοινωνική ένταξη των αλλοδαπών». Αναφέρθηκε στην έννοια της κοινωνικής ένταξης σε συνάρτηση με τα κοινωνικά δικαιώματα και τόνισε ότι η κοινωνική ένταξη των νόμιμων αλλοδαπών είναι αναγκαία για την κοινωνική συνοχή και εσωτερική ασφάλεια της χώρας. Επίσης, έκανε διεξοδική αναφορά στα στάδια της κοινωνικής ένταξης, ειδικότερα: α) χώρα καταγωγής και ενημέρωση του αλλοδαπού για τις δομές της χώρας προορισμού, β) νόμιμη είσοδος του αλλοδαπού στη χώρα υποδοχής και ενημέρωσή του για...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.