Ε. Καραγεωργίου, Εγγραφή και διαγραφή από τον εθνικό κατάλογο ανεπιθύμητων αλλοδαπών και το σύστημα πληροφοριών Σένγκεν

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2/2011, Μάιος - Αύγουστος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Περίληψη: Σκοπός του παρόντος άρθρου είναι η παρουσίαση και ανάλυση των βασικών σημείων του νομοθετικού πλαισίου περί εγγραφής και διαγραφής από τον Εθνικό Κατάλογο Ανεπιθυμήτων Αλλοδαπών και το Σύστημα Πληροφοριών Σένγκεν στα πλαίσια εφαρμογής της Συμφωνίας Σένγκεν (1985) και των κοινών κανόνων που υιοθέτησαν τα συμμετέχοντα κράτη - μέλη. Προς το σκοπό αυτό, επιχειρείται μια κριτική προσέγγιση της ενσωμάτωσης των κανόνων αυτών στην ελληνική έννομη τάξη με την παράθεση σχετικής περιπτωσιολογίας.Ελένη Γ. Καραγεωργίου, Δικηγόρος, μέλος ΕΔΑΜ Περίληψη: Σκοπός του παρόντος άρθρου είναι η παρουσίαση και ανάλυση των βασικών σημείων του νομοθετικού πλαισίου περί εγγραφής και διαγραφής από τον Εθνικό Κατάλογο Ανεπιθυμήτων Αλλοδαπών και το Σύστημα Πληροφοριών Σένγκεν στα πλαίσια εφαρμογής της Συμφωνίας Σένγκεν (1985) και των κοινών κανόνων που υιοθέτησαν τα συμμετέχοντα κράτη - μέλη. Προς το σκοπό αυτό, επιχειρείται μια κριτική προσέγγιση της ενσωμάτωσης των κανόνων αυτών στην ελληνική έννομη τάξη με την παράθεση σχετικής περιπτωσιολογίας. Ι. Εισαγωγικά Η ανάγκη για την ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων στην Ευρωπαϊκή Ένωση γίνεται αντικείμενο εκτενών συζητήσεων ήδη από τη δεκαετία του 1980. Οι συζητήσεις αυτές καταλήγουν στην υπογραφή τον Ιούνιο του 1985 στο Schengen του Λουξεμβούργου, Συμφωνίας μεταξύ Γαλλίας, Γερμανίας Βελγίου, Λουξεμβούργου και Ολλανδίας περιεχόμενο της οποίας υπήρξε η δημιουργία ενός χώρου...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.