ΔΠρΠειρ 356/2011 (Προεδρ. Διαδ.) [Άρση κράτησης αιτούσας πολιτικό άσυλο]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2/2011, Μάιος - Αύγουστος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Κράτηση για την εκτέλεση πράξης απέλασης αλλοδαπής που εισήλθε παράνομα στη Χώρα και υπέβαλε αίτημα πολιτικού ασύλου. Εφόσον δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις που επιτρέπουν κατ’ εξαίρεση την κράτηση της αιτούσας, θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερη.Διατάξεις : άρθρα 76 Ν 3386/2005, 13 ΠΔ 114/2010 [...] Από τα στοιχεία του φακέλου από τα οποία προκύπτει ότι με την προσβαλλόμενη απόφαση διατάχθηκε η διοικητική απέλαση της παραπάνω αλλοδαπής, επειδή συνελήφθη την 27.4.2011 από το Α.Τ. Βύρωνα να έχει εισέλθει λάθρα και να στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων διαμονής στην Ελλάδα, παραμένοντας στη Χώρα κατά παράβαση των διατάξεων του Ν 3386/2005. Με την ίδια απόφαση διατάχθηκε και η συνέχιση της κράτησής της γιατί εκ των εν γένει περιστάσεων αυτή κρίνεται ύποπτη φυγής. Τα αποδεικτικά έγγραφα της αντιλέγουσας που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο και αναφέρονται στην από 9.5.2011 κατάσταση σχετικών μεταξύ των οποίων η από 4.5.2011 βεβαίωση του Τμήματος Πολιτικού Ασύλου της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, σύμφωνα με την οποία η αντιλέγουσα υπέβαλε την 27.4.2011 αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου, ως κρατούμενη, κρίνεται ότι: Ενόψει του άρθρου 13 του ΠΔ 114/2010 και εφόσον από τα στοιχεία της δικογραφίας δεν προκύπτει η συνδρομή των λόγων για τους οποίους επιτρέπεται, κατ΄εξαίρεση, η κράτηση αλλοδαπού που υπέβαλε αίτηση πολιτικού ασύλου για το λόγο...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.