Β΄ ΤριμΕφΘεσ 135/2009 [Πλαστογραφία εγγράφου με χρήση]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2/2011, Μάιος - Αύγουστος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Πλαστογραφία με χρήση. Έννοια της γνωστής διαμονής. Υποχρέωση της αναφοράς στο αποδεικτικό επίδοσης της τελευταίας γνωστής διαμονής. Η επίδοση ως αγνώστου διαμονής καταδικαστικής απόφασης στον κατηγορούμενο, όταν από δημόσια έγγραφα αποδεικνύεται η διαμονή του είναι άκυρη και ως εκ τούτου δεν άρχεται η προθεσμία της έφεσης. Οριστική παύση ποινικής δίωξης λόγω παραγραφής.Διατάξεις : άρθρα 111 [παρ. 1 και 3], 112 ΠΚ, 154 [παρ. 2], 155 επ., 156, 473 [παρ. 1] ΚΠΔ [...] Κατά τη διάταξη του άρθρου 473 παρ. 1 του ΚΠΔ η προθεσμία για την άσκηση ενδίκων μέσων κατά αποφάσεως είναι δέκα ημέρες, εκτός αν ο δικαιούμενος διαμένει στην αλλοδαπή ή είναι άγνωστη η διαμονή του, οπότε η προθεσμία είναι τριάντα ημέρες και αρχίζει σε κάθε περίπτωση από την επίδοση της απόφασης. Η επίδοση δε αυτή πρέπει να γίνεται όπως ορίζουν τα άρθρα 155 επ. του ΚΠΔ, διαφορετικά, σύμφωνα με τη διάταξη της παραγράφου 2 του άρθρου 154, είναι άκυρη και επομένως δεν αρχίζει η πιο πάνω προθεσμία. Περαιτέρω, όπως προκύπτει από τη διάταξη του άρθρου 156 ΚΠΔ, το οποίο ρυθμίζει τον τρόπο επιδόσεως αποφάσεως ή άλλου εγγράφου της ποινικής διαδικασίας σε πρόσωπο με άγνωστη διαμονή, ως τέτοιο πρόσωπο θεωρείται εκείνο που απουσιάζει από τον τόπο της κατοικίας του...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.