Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 23/24.6.2011 για τη μετανάστευση(επιμ. Α. Πιτσιόρλας)

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2/2011, Μάιος - Αύγουστος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 23/24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ (Έγγραφο στην ελληνική της Γενικής Γραμματείας του Συμβουλίου (EUCO 23/11) προς τις Αντιπροσωπείες) (Απόσπασμα): II. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ 20. Η ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων, η οποία θεσπίζεται στη Συνθήκη, συνιστά μία από τις πλέον απτές επιτυχίες της ευρωπαϊκής ενοποίησης ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και θεμελιώδη ελευθερία. Η πολιτική καθοδήγηση και συνεργασία στον χώρο του Σένγκεν πρέπει να ενισχυθούν περαιτέρω, προωθώντας την αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ των κρατών μελών, τα οποία είναι εξ ίσου υπεύθυνα να διασφαλίζουν ότι όλοι οι κανόνες του Σένγκεν εφαρμόζονται αποτελεσματικά με βάση τα συμφωνηθέντα κοινά πρότυπα και τους θεμελιώδεις κανόνες και αρχές. Η διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης πρέπει να είναι αποτελεσματική και συνεκτική και να εδράζεται στην κοινή ευθύνη, στην αλληλεγγύη και στην αυξημένη έμπρακτη συνεργασία. 21. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του Συμβουλίου της 9ης/10ης Ιουνίου 2011, η επιβολή κοινών κανόνων, ιδίως μέσω του συστήματος αξιολόγησης του Σένγκεν, πρέπει να βελτιωθεί περαιτέρω και να εμβαθυνθεί ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά οι μελλοντικές προκλήσεις. Για να διασφαλισθεί αυτός ο στόχος απαιτείται ένα αποτελεσματικό και αξιόπιστο σύστημα παρακολούθησης και αξιολόγησης. Το μελλοντικό σύστημα αξιολόγησης Σένγκεν θα επιτρέψει την ενίσχυση, την προσαρμογή και την επέκταση των κριτηρίων που βασίζονται στο κεκτημένο της ΕΕ. Η...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.