ΔΠρΑθ 1766/2011 Τμ. 21ο [Προϋποθέσεις για απόκτηση άδειας διαμονής από σύζυγο Έλληνα πολίτη]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2012, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Απόρριψη αιτήματος χορήγησης άδειας διαμονής σε σύζυγο έλληνα πολίτη. Εφόσον υφίσταται γάμος έλληνα/δας με αλλοδαπή/ό και πραγματική συμβίωση των συζύγων στην Ελλάδα, η Διοίκηση υποχρεούται να ικανοποιήσει το υποβαλλόμενο από τον αλλοδαπό/ή σύζυγο αίτημα χορήγησης άδειας παραμονής στη χώρα, εκτός και αν στοιχειοθετούνται επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος. Η μη κατοχή ισχυρής άδειας διαμονής κατά το χρόνο τέλεσης του γάμου στην Ελλάδα δεν αναιρεί το δικαίωμα στη χορήγηση άδειας διαμονής σε σύζυγο έλληνα πολίτη εφόσον υφίσταται πραγματική συμβίωση των συζύγων.Διατάξεις : άρθρο 61 Ν 3386/2005 1. Επειδή, με την κρινομένη αίτηση, για την οποία καταβλήθηκε το νόμιμο παράβολο (σχετ. τα 2776513 και 3799309 έντυπα παραβόλου σειράς Α' ) η αιτούσα ζητεί παραδεκτώς την ακύρωση της .../5.3.2007 απόφασης που υπογράφεται με εντολή του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής από την Τμηματάρχη της Δ/νσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Αθηνών, με την οποία απορρίφθηκε αίτημά της για χορήγηση άδειας διαμονής ως σύζυγος έλληνα πολίτη. 2. Επειδή, από το συνδυασμό των άρθρων 5 παρ. 1, 9 παρ. 1 και 21 παρ. 1 του Συντάγματος, με τα οποία κατοχυρώνεται η ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, διασφαλίζεται το απαραβίαστο της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής του ατόμου και τίθεται υπό την προστασία του κράτους η οικογένεια και ο γάμος, συνάγεται ότι...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.