ΔΠρΑθ 3008/2011 Τμ. 21ο [Προϋποθέσεις και όρια της κρατικής επέμβασης στην οικογενειακή ζωή των μεταναστών]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2012, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Ανάκληση άδειας διαμονής και απόρριψη αιτήματος ανανέωσής της. Υποβολή μη γνήσιου δικαιολογητικού κατά την αίτηση αρχικής χορήγησης άδειας διαμονής. Δεν υποχρεούται η Διοίκηση να καλέσει το διοικούμενο σε προηγούμενη ακρόαση όταν η απόφασή της στηρίζεται σε αντικειμενικό γεγονός που δε συνδέεται με την υποκειμενική συμπεριφορά του αιτούντος. Η ανάκληση της άδειας διαμονής λόγω υποβολής πλαστών δικαιολογητικών, όπως αυτή προβλέπεται από το νόμο, συνιστά αναγκαίο και πρόσφορο μέτρο, προκειμένου να επιτευχθεί ο έλεγχος της μεταναστευτικής ροής και να διασφαλιστεί η ομαλή κοινωνική ένταξη των μεταναστών, η οικονομική ευημερία και η δημόσια ασφάλεια στην χώρα. Κρίνεται συνεπώς επιτρεπτή μία κρατική πολιτική περιοριστική της μετανάστευσης, ακόμη κι αν με αυτή συντελούνται επεμβάσεις στην οικογενειακή ζωή των μεταναστών, υπό την προϋπόθεση ότι η επέμβαση αυτή δεν εξέρχεται των ανεκτών ορίων που υπαγορεύονται από την αρχή της αναλογικότητας.Διατάξεις : άρθρα 43, 66 Ν 2910/2001 1. Επειδή, με την κρινομένη αίτηση, για την οποία καταβλήθηκε το νόμιμο παράβολο (σχετ. τα 2316937 και 3363127 έντυπα παραβόλου σειράς Α') ο αιτών ζητεί παραδεκτώς την ακύρωση της .../8.3.2006 απόφασης που υπογράφεται με εντολή του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής από την Τμηματάρχη της Δ/νσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Αθηνών, με την οποία ανακλήθηκε η .../24.8.2001 προσωρινή άδεια παραμονής του και απορρίφθηκε...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.