ΔΠρΑθ 6870/2011 Τμ. 10ο [Αυτοδίκαιη η διαγραφή από τον ΕΚΑΝΑ μετά την παύση του μέτρου ασφαλείας]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2012, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Εγγραφή στον ΕΚΑΝΑ λόγω επιβολής από πρωτόδικο ποινικό δικαστήριο του μέτρου ασφαλείας της δικαστικής απέλασης. Η παύση του μέτρου ασφαλείας μετά από άσκηση έφεσης επιφέρει αυτοδίκαιη παύση της εγγραφής στον ΕΚΑΝΑ, χωρίς να απαιτείται η έκδοση απόφασης διαγραφής από τον ΕΚΑΝΑ. Η Διοίκηση οφείλει να προβεί μόνο στην υλική ενέργεια της διαγραφής.Διατάξεις : άρθρα 74, 99 ΠΚ, 499, 502 ΚΠΔ, 82 Ν 3386/2005 1. Επειδή, με την κρινόμενη αίτηση, για την οποία καταβλήθηκε το νόμιμο παράβολο (2465804 και 3618793 ειδικά γραμμάτια παραβόλου σειράς Α' ), επιδιώκεται η ακύρωση της .../30.10.2006 απόφασης του Αναπληρωτή Διευθυντή του Κλάδου Ασφάλειας και Τάξης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία απορρίφθηκε αίτηση του αιτούντος για διαγραφή του από τον Εθνικό Κατάλογο Ανεπιθυμήτων Αλλοδαπών (ΕΚΑΝΑ). 2. Επειδή, στον Ποινικό Κώδικα (ΠΚ), ως ίσχυε κατά τον κρίσιμο χρόνο, ορίζονται τα εξής: «Άρθρο 74. 1. Αν αυτός που καταδικάσθηκε σε κάθειρξη ή φυλάκιση είναι αλλοδαπός, το δικαστήριο μπορεί να διατάξει την απέλασή του από τη χώρα. Η απέλαση εκτελείται αμέσως μετά την έκτιση της ποινής ή την υπό όρο απόλυσή του από τις φυλακές. Το ίδιο ισχύει και όταν η απέλαση διατάχθηκε από το δικαστήριο ως παρεπόμενη ποινή 2. Το δικαστήριο μπορεί επίσης να διατάξει την...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.