ΔΠρΠειρ 70/2012 (Προεδρ. Διαδ.) [Αποδοχή αντιρρήσεων λόγω εξασφάλισης καταλύματος και κατοχής ταξιδιωτικών εγγράφων]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2012, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Απόφαση επιστροφής παρανόμως διαμένοντος υπηκόου Ακτής Ελεφαντοστού. Λόγω της συνεχιζόμενης ρευστότητας και των γενικευμένων παραβιάσεων των δικαιωμάτων του ανθρώπου στην χώρα προέλευσης του αιτούντος υπάρχει γνωμοδότηση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για αναστολή των αποφάσεων επιστροφής προς την Ακτή Ελεφαντοστού. Σύσταση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ ώστε να χορηγηθεί προσωρινή άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους στον αιτούντα. Ο αντιλέγων δεν είναι ύποπτος φυγής καθόσον κατέχει ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες του εξασφαλίζει τόπο διαμονής.Διατάξεις : άρθρα 10 ΠΔ 114/2010, 3 ΕΣΔΑ 1. Επειδή με το κρινόμενο δικόγραφο ο αντιλέγων ζητά παραδεκτώς να αφεθεί ελεύθερος διότι δεν είναι ύποπτος φυγής ούτε επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη για τους ειδικότερους λόγους που προβάλει με αυτό. 2. Επειδή από τα στοιχεία του φακέλου προκύπτει ότι με την .../1.11.2011 απόφαση του Προϊσταμένου της Υποδιεύθυνσης Αλλοδαπών διατάχθηκε η επιστροφή του αντιλέγοντος στη Χώρα του διότι στις 29.10.2011 συνελήφθη στην Αθήνα από αστυνομικό όργανο του Α.Τ. Κυψέλης να στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων διαμονής στην Ελλάδα κατά παράβαση του Ν 3386/2005 και Ν 3907/2011. Με την ίδια απόφαση διατάχθηκε η κράτησή του διότι εκ των εν γένει περιστάσεων κρίθηκε ότι είναι ύποπτος φυγής. Περαιτέρω ύστερα από την υποβολή εκ μέρους του αντιλέγοντος του από...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.