ΔΠρΘεσ 23/2012 (Προεδρ. Διαδ.) [Μη συνδρομή προϋποθέσεων για την εφαρμογή του μέτρου της κράτησης]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2012, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Απόφαση επιστροφής κατά Γεωργιανού υπηκόου λόγω μη έγκαιρης ανανέωσης των νομιμοποιητικών του εγγράφων. Υποβολή αίτησης εξαιρετικών λόγων στο Υπουργείο Εσωτερικών. Η δημιουργία πραγματικής κατάστασης στην Ελλάδα και στενών οικογενειακών δεσμών, καθώς και οι ενέργειες για την ανανέωση της άδειας διαμονής, έστω και μετά τη λήξη της, υποδηλώνει πρόθεση νόμιμης διαμονής και προσδοκία ανανέωσης της άδεια διαμονής που δεν καθιστούν τον αντιλέγοντα ύποπτο φυγής. Πρέπει να αφεθεί ελεύθερος εφόσον δεν κρίθηκε επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη, ούτε ύποπτος φυγής.Διατάξεις : άρθρα 21, 30, 42 [παρ. 2] Ν 3907/2011, 44 Ν 3386/2005 1. Επειδή με το κρινόμενο δικόγραφο ο αιτών ζητά παραδεκτώς να αφεθεί ελεύθερος , διότι δεν είναι ύποπτος φυγής, για τους ειδικότερους λόγους που προβάλλει με αυτό. 2. Επειδή, από τα στοιχεία του φακέλου προκύπτει ότι ο αντιλέγων, που γεννήθηκε το έτος 1961, και είναι κάτοχος του ... από .../2008 διαβατηρίου εκδόσεως των Γεωργιανών Αρχών, λήξεως 18/8/2018, συνελήφθη στις 11.1.2012 στο Τμήμα Δίωξης Λαθρομεταναστών Θέρμης, με την αιτιολογία ότι παραμένει παράνομα στη χώρα καθώς δεν διαθέτει πλέον άδεια παραμονής, δεδομένου ότι η GR ... άδεια διαμονής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για εξαρτημένη εργασία ισχύος από 15.6.2008 έως 14.6.2010 έχει ήδη λήξει και δεν προέβη στην ανανέωση της. Επίσης, είναι κάτοχος...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.