ΑΠ 1049/2011 (Τμ. Ζ’ Ποιν.) [Μόνη προϋπόθεση παραγραφής η μη εκτέλεση της δικαστικής απέλασης]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2012, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Αντιρρήσεις κατ’ άρθρο 565 ΚΠΔ κατά της περαιτέρω διάρκειας εκτελεσθείσας δικαστικής απέλασης ομογενούς. Απαράδεκτος ο ισχυρισμός περί παραγραφής του ασφαλιστικού μέτρου, καθόσον η προβολή του προϋποθέτει να μην έχει αρχίσει η εκτέλεση του ασφαλιστικού μέτρου. Η ιδιότητα ομογενούς δε μπορεί να εμποδίσει την εκτέλεση της δικαστικής απέλασης, μπορεί όμως να δικαιολογήσει την έκδοση απόφασης του Υπουργού Δικαιοσύνης που να επιτρέπει την επιστροφή στην Ελλάδα της απελαθείσας ως παλιννοστούσας ελληνικής καταγωγής. Δε δημιουργείται λόγος αναίρεσης από τη μη αναφορά στα πρακτικά του ονοματεπωνύμου του παρασταθέντος συνηγόρου, ενώ η υπέρβαση του 8ήμερου που τάσσεται για την καθαρογραφή των πρακτικών δεν επιφέρει καμία ακυρότητα ή απαράδεκτο ή άλλης μορφής κύρωση, πλην ενδεχομένως της πειθαρχικής ευθύνης του προέδρου του Δικαστηρίου. Γεγονότα που επήλθαν μετά την έκδοση της απόφασης δεν πλήττουν την απόφαση για εσφαλμένη εκτίμηση αποδείξεων και πραγματικών περιστατικών.Διατάξεις : άρθρα 140 εδ. γ', 142 [παρ. 2] και 144 [παρ. 1], 510 [παρ. 1 στοιχ. Δ' και Ε'], 565 [εδ. α' και γ'], 583 [παρ. 1] ΚΠΔ, 74 [παρ. 1, 3], 75, 99 [παρ. 2, 3 και 4], 100 έως 102 ΠΚ [...] Κατά τη διάταξη του άρθρου 565 εδ. α και γ του ΚΠΔ, «κάθε αμφιβολία ή αντίρρηση σχετικά με την εκτελεστότητα της...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.