ΔικΑνηλίκωνΑθ 969/2011 [Πρόκληση σωματικής βλάβη από ανήλικο αλλοδαπό]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2012, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Πρόεδρος: Ε. Τραγουδάρα Εισαγγελέας: Η. Ζαγοραίος Δικηγόρος: Χ. Μαρινάκη Πρόκληση σωματικής κάκωσης και βλάβης της υγείας με τρόπο που μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο ζωής του παθόντος ή βαριά σωματική βλάβη αυτού από ανήλικο αλλοδαπό. Ποινικά ανεύθυνος ο κατηγορούμενος. Λαμβάνονται υπόψη οι υποχρεώσεις αυτού έναντι των μελών της οικογενείας του. Επιβολή του μέτρου έκφρασης συγγνώμης και χρηματικής αποζημίωσης, η οποία κρίθηκε καταβλητέα σε δυο ισόποσες δόσεις. Διατάξεις : άρθρα 218 ΚΠοινΔικ, 1, 26 [παρ. 1α] , 27 [παρ. 1], 47, 94 [παρ. 1], 121, 122, 126 [παρ. 2], 127 309-308, 333 ΠΚ (...) Από τις καταθέσεις των μαρτύρων, τα έγγραφα που αναφέρονται στα πρακτικά και αναγνώσθηκαν στο ακροατήριο, τις απολογίες των κατηγορούμενων και τη διαδικασία γενικά, το δικαστήριο πείθεται ότι ο 1ος κατηγορούμενος δεν τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται και πρέπει να κηρυχθεί αθώος, ότι ο 2ος κατηγορούμενος τέλεσε την πράξη για την οποία κατηγορείται και πρέπει να κηρυχθεί ποινικά ανεύθυνος για την πράξη. Συγκεκριμένα αποδείχθηκε ότι ο δεύτερος κατηγορούμενος με πρόθεση προξένησε σε άλλον σωματική κάκωση και βλάβη της υγείας αυτού με τρόπο που μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο ζωής του παθόντος ή βαριά σωματική του βλάβη αυτού. Ειδικότερα επιτέθηκε κατά του ... και με τα χέρια του γροθιά...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.