ΔΠρΠειρ (Συμβ.) 149/2012 Τμ. 9ο [Απόρριψη χορήγησης ΕΔΤΟ λόγω υποβολής μη γνήσιων δικαιολογητικών]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2/2012, Μάιος - Αύγουστος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Πρόεδρος: Α. Αβραμοπούλου, Πρόεδρος Πρωτοδικών ΔΔ Εισηγητής: Π. Πρίνος, Πρωτοδίκης ΔΔ Κίνδυνος πρόκλησης στον αιτούντα βλάβης δυσχερώς επανορθώσιμης, συνιστάμενης αφενός στην ανατροπή των βιοτικών και οικονομικών σχέσεών του στην Ελλάδα, αφετέρου στην αποξένωση από την οικογένειά του λόγω άμεσης εκτέλεσης της προσβαλλόμενης πράξης. Χορήγηση αναστολής, καθόσον οι επικαλούμενοι λόγοι δημοσίου συμφέροντος δεν παρίστανται επιτακτικοί. Διατάξεις : άρθρα 35 Ν 2721/1999, 52 [παρ. 8] ΠΔ 18/1989, ΚΥΑ 4000/3/10-δ'/9.5.2005 [...] Επειδή, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του φακέλου, ο αιτών, Αλβανός υπήκοος, που έχει εισέλθει νόμιμα στην Ελλάδα, κατέθεσε στις 28.9.2000 αίτηση για να του χορηγηθεί ειδικό δελτίο ταυτότητας ομογενούς (ΕΔΤΟ) μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Τμήμα Αλλοδαπών Αθηνών. Ακολούθως, στις 5.4.2006, ο προαναφερόμενος υπέβαλε στο Τμήμα Αλλοδαπών Νοτιανατολικής Αττικής, λόγω αλλαγής της διεύθυνσης κατοικίας του, αίτηση (σε συνέχεια της παραπάνω από 28.9.2000 αίτησής του) για να του χορηγηθεί κατά τις διατάξεις της ΚΥΑ 4000/3/10-δ'/9.5.2005 (ΦΒ 646) ειδικό δελτίο ταυτότητας ομογενούς (ΕΔΤΟ) και άδεια διαμονής ενιαίου τύπου (ΑΔΕΤ) καταθέτοντας σχετικά δικαιολογητικά. Το αίτημά του αυτό απορρίφθηκε με την .../13.10.2011 απόφαση του Διοικητή του τελευταίου Τμήματος λόγω μη συνδρομής των νόμιμων προϋποθέσεων δεδομένου ότι ο αιτών υπέβαλε ως δικαιολογητικά πλαστά πιστοποιητικά γέννησης. Επειδή, με την κρινόμενη αίτηση ο αιτών, που γεννήθηκε το...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.