ΔΠρΠειρ 361/2012 (Προεδρ. Διαδ.) [Νόμιμη η κράτηση αιτούσας διεθνή προστασία εξαιτίας συνδρομής λόγων δημόσιας υγείας]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2/2012, Μάιος - Αύγουστος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Πρόεδρος: Α. Αβραμοπούλου Δικηγόρος: Δ. Kοντούλας Σύλληψη και κράτηση αλλοδαπής που έχει υποβάλει αίτημα χορήγησης διεθνούς προστασίας μέχρι την έκδοση απόφασης επί του αιτήματός της προκειμένου να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία. Αρμόδια για την έκδοση της απόφασης κράτησης η Αρχή που προέβη στη σύλληψη της αντιλέγουσας ως επικίνδυνης για τη δημόσια υγεία και όχι η Αρχή ενώπιον της οποίας υποβλήθηκε το αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου. Εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 13 παρ.1 και 2 του ΠΔ 114/2010 τόσο στις περιπτώσεις προσώπων που είναι ήδη κρατούμενοι και υποβάλλουν αίτημα χορήγησης ασύλου, όσο και αναλογικώς στις περιπτώσεις προσώπων που υποβάλλουν αίτημα χορήγησης διεθνούς προστασίας χωρίς να βρίσκονται σε καθεστώς κράτησης, εάν, κατά το χρόνο που αυτό εκκρεμεί, συντρέξει λόγος από τους αναφερόμενους στην παρ. 2 του ως άνω άρθρου 13. Διατάξεις : άρθρα 13 ΠΔ 114/2010, 59 [παρ. 1] Ν 4075/2012 και 76 Ν 3386/2005 Το Δικαστήριο αφού έλαβε υπόψη του τις διατάξεις του άρθρου 13 του ΠΔ 114/2010 και του άρθρου 76 Ν 3386/2005, όπως ισχύουν, τα στοιχεία του φακέλου, από τα οποία προκύπτει ότι με την προσβαλλόμενη απόφαση διατάχθηκε η κράτηση της παραπάνω αλλοδαπής μέχρι την έκδοση απόφασης επί του αιτήματός της για χορήγηση διεθνούς προστασίας και για χρονικό διάστημα...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.