ΔΠρΠειρ 663/2012 (Προεδρ. Διαδ.) [Αποδοχή αντιρρήσεων λόγω μη συνδρομής νόμιμων προϋποθέσεων κράτησης]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2/2012, Μάιος - Αύγουστος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Πρόεδρος : Δ. Καραουλάνης Δικηγόρος: Μ. Τσίχλη Απόφαση «επιστροφής» κατά γεωργιανής υπηκόου που στερείται ταξιδιωτικών και νομιμοποιητικών εγγράφων με ταυτόχρονη παράταση της κράτησής της για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας. Απουσία λόγων δημόσιας τάξης και ασφάλειας δεδομένης της επί μακρόν κατοικίας της αντιλέγουσας σε σταθερή διεύθυνση, της απασχόλησής της ως νοσηλεύτριας και της διατήρησης σχέσεων με αλλοδαπό νομίμως διαμένοντα στη χώρα. Απουσία κινδύνου διαφυγής, καθώς αν αφεθεί ελεύθερη θα είναι ευχερής η αναζήτησή της. Διατάξεις : άρθρα 76 [παρ. 3] Ν 3386/2005, 21 και 30 Ν 3907/2011 1. Το Δικαστήριο, αφού έλαβε υπόψη του: α) Τις διατάξεις των άρθρων 30 του Ν 3907/2011 και 76 του Ν 3386/2005, όπως ισχύει, β) τα στοιχεία του διοικητικού φακέλου, από τα οποία προκύπτει ότι με την προσβαλλόμενη απόφαση διατάχθηκε η «επιστροφή» της αντιλέγουσας (στερούμενης διαβατηρίου), κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 21 του Ν 3907/2011 διότι, συνελήφθη στις 22.7.2011 και ώρα 19:20 στην Κηφισιά από αστυνομικό του ομώνυμου ΑΤ, να έχει εισέλθει λάθρα στη Χώρα και να στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων κατά παράβαση των διατάξεων των παραπάνω νόμων, ενώ, διατάχθηκε η συνέχιση της κράτησής της για λόγους Δημόσιας Τάξης και Εθνικής Ασφάλειας και γ) τους ισχυρισμούς της αντιλέγουσας, τόσο με το δικόγραφο των κρινόμενων...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.