ΣυμβΑΠ 395/2012 (Τμ. Ε’ Ποιν.) [Προϋποθέσεις εκτέλεσης ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης σε βάρος αλλοδαπού]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2/2012, Μάιος - Αύγουστος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Πρόεδρος: Α. Λίτινα, Προεδρεύουσα Αρεοπαγίτης Εισηγητής: Β. Φράγγος, Αρεοπαγίτης Εισαγγελέας: Ν. Μαύρος, Αντεισαγγελέας ΑΠ Στοιχεία του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης. Έλεγχος συνδρομής περίπτωσης υποχρεωτικής ή δυνητικής μη εκτέλεσης των ενταλμάτων. Διερεύνηση δυνατότητας εκτέλεσης του ευρωπαϊκού εντάλματος με την παροχή εγγυήσεων. Ορθή η απόρριψη του αιτήματος του εκζητούμενου για παροχή εγγυήσεων, διότι δεν αποδείχθηκε τυχόν ερήμην καταδίκη του στην Πολωνία. Ορθή η απόρριψη του αιτήματος για έκτιση της ποινής ή για διαμετακόμιση στην Ελλάδα, καθώς δεν προέκυψε από κανένα στοιχείο ότι ο αλλοδαπός είχε τη διαμονή ή την κατοικία του στην Ελλάδα. Διατάξεις : άρθρα 216, 386 ΠΚ, 1 [παρ. 1], 2, 9 [παρ. 3], 5, 10 [παρ. 1, 2], 11, 12, 13, 22 [παρ. 1] Ν 3251/2004 [...] Όπως προκύπτει από τα τηρούμενα πρακτικά ο εκζητούμενος σε ερώτηση της Προέδρου αν επιθυμεί τον διορισμό δικηγόρου δήλωσε ότι «αν το δικαστήριο αποφασίσει την μη έκδοσή του στην Πολωνία και την μη παραμονή του στην Ελλάδα, για έκτιση της ποινής του, δεν επιθυμεί τον διορισμό συνηγόρου, ενώ επιθυμεί τον διορισμό του από το Δικαστήριο, ως στερούμενος του απαιτούμενου χρηματικού ποσού για καταβολή της σχετικής του αμοιβής, αν το Δικαστήριο αποφασίσει τα αντίθετα. Το παραπάνω αίτημα του εκζητούμενου με το οποίο ζητεί την αναβολή...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.