Β. 85 εκ. ευρώ από την ΕΕ για τη μετανάστευση το 2013 στην Ελλάδα

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2/2012, Μάιος - Αύγουστος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Σε 85 εκατ. ευρώ ανέρχεται συνολικά για το 2013 η κατανομή των κονδυλίων για την Ελλάδα στο πλαίσιο των τεσσάρων Ταμείων του Γενικού Προγράμματος «Αλληλεγγύη και διαχείριση των μεταναστευτικών ροών», σύμφωνα με απάντηση της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων κα. Σ. Μάλμστρομ, στον ευρωβουλευτή της ΝΔ Γεώργιο Παπανικολάου. Συγκεκριμένα, οι πόροι για την χώρα μας κατανέμονται ως εξής: Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων: 42,5 εκατ. ευρώ. Ταμείο Επιστροφής: 35,3 εκατ. ευρώ. Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων: 3,2 εκατ. ευρώ. Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης των Υπηκόων Τρίτων Χωρών: 4 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται εξάλλου ότι για την πολυετή δημοσιονομική περίοδο 2007 - 2013, η Ελλάδα καλείται αθροιστικά να αξιοποιήσει περίπου 322 εκ. ευρώ από τα τέσσερα ταμεία - περισσότερα από 180 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων (ΤΕΕ), 86 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Επιστροφής, 35 εκατομμύρια ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο για τους Πρόσφυγες III (ΕΤΠ) και 21 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ένταξης των Υπηκόων Τρίτων Χωρών (ΤΕ) - κονδύλια, τα oποία όπως διαμηνύει και διαβεβαιώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραμένουν σε μεγάλο βαθμό αναξιοποίητα. Ο κ. Παπανικολάου δήλωσε: «Η εντατική προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και ένα περίπου μήνα στον τομέα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης ενισχύεται από τους πόρους που αναμένεται να αποδεσμευθούν από τα αντίστοιχα...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.