ΔΠρΠειρ 163/2011 (Προεδρ. Διαδ.) [Απόφαση κράτησης αιτούντος άσυλο αλλοδαπού βάσει απορρήτων στοιχείων που δεν αναφέρονται στο σώμα της πράξης](παρατ. Χρ. Δετσαρίδης)

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 3/2012, Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΔΠρΠειρ 163/2011 (Προεδρ. Διαδ.) Πρόεδρος: Ειρ. Δάσκα Δικηγόρος: Θ. Παπαζήκου Απόφαση κράτησης αιτούντος άσυλο αλλοδαπού. Εφόσον η αιτιολογία της απόφασης αυτής βασίζεται σε απόρρητα κατά νόμο στοιχεία, η οικεία αστυνομική αρχή δεν υποχρεούται μεν να αναφέρει αυτά στο σώμα της πράξης, υποχρεούται όμως να τα θέσει υπόψη του Δικαστηρίου κατά τρόπο συμβατό με τον απόρρητο χαρακτήρα τους, το δε Δικαστήριο θα χωρήσει σε κρίση περί της νομιμότητας της αιτιολογίας της κρίσιμης ως άνω απόφασης, χωρίς να θέσει τα στοιχεία αυτά υπόψη των διαδίκων και χωρίς να εκθέτει στην απόφασή του, το περιεχόμενό τους. Η μη γνωστοποίηση στον αλλοδαπό των συγκεκριμένων λόγων, καθώς και των σχετικών αποδεικτικών στοιχείων, συνεπάγεται μεν περιορισμό του δικαιώματος δικαστικής προστασίας, ωστόσο δικαιολογείται από υπέρτερους λόγους επιτακτικού, δημοσίου και εθνικού συμφέροντος. Νόμιμη η κράτηση του αντιλέγοντος, που άπτεται, προεχόντως της εθνικής ασφάλειας, απορριπτόμενων των υπό κρίση αντιρρήσεων ως αβασίμων. Διατάξεις : άρθρα 13 [παρ. 1 έως 5] 25 [παρ. 1 και 2] ΠΔ 114/2010, 18 Οδηγίας 2005/85/ΕΚ, 5 [παρ. 1] ΕΣΔΑ, 76 Ν 3386/2005, 48 Ν 3772/2009, 55 Ν 3900/2010 Στην προκείμενη περίπτωση, με την προσβαλλόμενη απόφαση, διατάχθηκε η κράτηση του αντιλέγοντος, παλαιστινιακής καταγωγής και γεννηθέντος την 15.1.1979, κατά δήλωσή του, μέχρι να επιδοθεί σ’ αυτόν απόφαση...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.