ΑΠ 514/2011 (Τμ. Δ’ Πολ.) [Επίδοση δικογράφου κατά τη Σύμβαση της Χάγης και τη διμερή σύμβαση Ελλάδος και Αλβανίας](παρατ. Χρ. Μαρινάκη)

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 3/2012, Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΑΠ 514/2011 (Τμ. Δ' Πολ.) Πρόεδρος: Χ. Ζώης, Αντιπρόεδρος ΑΠ Εισηγήτρια: Ι Λούκα, Αρεοπαγίτης Δικηγόροι: Ν Ανδροβιτσανέας, Σ. Παπαγεωργίου Η Σύμβαση της Χάγης δεν καταργεί την πλασματική επίδοση στον Εισαγγελέα. Επίδοση Δικογράφου στην Αλβανία που έχει κυρώσει τη Σύμβαση της Χάγης. Διμερής Σύμβαση Δικαστικής Αρωγής Ελλάδας-Αλβανίας (Ν 2311/1995). Σχέση Διμερούς Σύμβασης και Σύμβασης της Χάγης. Τόσο με βάση τη Σύμβαση της Χάγης, όσο και με βάση τις διμερείς συμβάσεις η έναρξη των συνεπειών της επιδόσεως εισαγωγικού της δίκης εγγράφου συνέχονται με την πραγματική περιέλευση του επιδοτέου εγγράφου στον παραλήπτη του και δεν αρκεί πλασματική επίδοση δια του Εισαγγελέως. Διατάξεις : άρθρα 134-136 ΚΠολΔ, 15-16 Σύμβασης της Χάγης, Ν 1334/1983, 6 [παρ. 3] Ν 2311/1995 [...] ΙΙ. Κατά το άρθρο 134 παρ. 1 εδ. α' ΚΠολΔ: «αν το πρόσωπο στο οποίο γίνεται η επίδοση διαμένει ή έχει την έδρα του στο εξωτερικό, η επίδοση γίνεται στον εισαγγελέα του δικαστηρίου, στο οποίο εκκρεμεί ή πρόκειται να εισαχθεί η δίκη ή το οποίο εξέδωσε την επιδιδόμενη απόφαση...». Η διάταξη αυτή, με την οποία καθιερώνεται νόμιμη κλήτευση με πλασματική επίδοση στον εισαγγελέα, όταν εκείνος προς τον οποίο γίνεται η επίδοση έχει γνωστή διεύθυνση στο εξωτερικό, εξακολουθεί να ισχύει και μετά την κύρωση με το...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.