Ι. Μελέτες - Γνωμοδοτήσεις

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 3/2012, Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Δημοσιεύσεις στο Νομικό Τύπο [1] Επιμέλεια: Χρυσούλα Μαρινάκη, Δικηγόρος, ΜΔΕ Πολιτικής Δικονομίας ΕΚΠΑ Ακριβοπούλου Χ./Παπανδρέου Μ., Τα θεμελιώδη δικαιώματα του αιτούντα πολιτικό άσυλο κατά την ΕΣΔΑ και το μαχητό τεκμήριο της ασφαλούς χώρας (κανονισμός Δουβλίνο ΙΙ), ΤοΣ 3/2011,589. Ανδρουλάκης Β., Όψεις της νομολογίας του Συμ-βουλίου της Επικρατείας σχετικά με την αναγνώριση της προσφυγικής ιδιότητας, ΘΠΔΔ 3/2012,197. Δασκαλόπουλος Στ., Ζητήματα δικαστικής συνδρομής υπό το σύγχρονο θεσμικό της πλαίσιο, ΠοινΧρ 3/2012,173. Δημήτραινας Γ., Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα στο σχέδιο νόμου «για τη δίκαιη δίκη και την αντιμετώπιση φαινομένων αρνησιδικίας», ΠοινΧρ 2/2012,138. Δικαίος Ελ., Τα συνταγματικά όρια απονομής Ιθαγένειας και εκλογικών δικαιωμάτων σε αλλοδαπούς, ΔιΔικ 1/2012,1. Μάζος Ηλ., Η αποδεικτική διαδικασία στο άσυλο από τη σκοπιά του συγκριτικού δικαίου, ΘΠΔΔ 3/2012,193. Μαρίνος Αν., Τα νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ΕΔΔΔΔ 1/2012,281. Μουζάκης Δ., Πρακτικά προβλήματα από την εφαρμογή του Ν 3251/2004 για το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης (Με βάση την πρόσφατη νομολογία του Αρείου Πάγου και του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης), ΠοινΔικ 1/2012, 57. Μυλωνόπουλος Χρ., Εφαρμόζεται η αρχή ne bis in idem όταν η ποινική δίωξη έχει παύσει στην Ο.Δ. της Γερμανίας με βούλευμα του δικαστηρίου σύμφωνα με την παρ. 153 II γερμΚΠΔ;, ΠοινΧρ 4/2012,315. Macedo D., Γλώσσα, Ξενοφοβία και Εκπαίδευση, Επιστήμη &...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.